(video) Premieră: Noul GMC Sierra EV Denali Edition 1 e un pickup electric premium cu 765 CP

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

După ce Chevrolet a arătat la începutul anului noul Silverado EV, varianta electrică a pickup-ului său de dimensiuni medii, iată că a venit rândul şi celor de la GMC să-şi prezinte oferta. Şi încep în forţă cu versiunea de top a variantei electrice a modelului Sierra, cu “Denali-ul tuturor electromobilelor”.

GMC devine deocamdată singura marcă care va oferi trei maşini de teren complet electrice, Sierra EV alăturându-se popularelor GMC HUMMER EV Pickup și SUV. La baza tuturor se află platforma revoluționară Ultium dezvoltată de General Motors, care permite o versatilitate incredibilă și o performanță optimă.

Caracteristici cheie:

  • Noul Sierra EV Denali Edition 1 va avea să ofere o autonomie estimativă de până la 640 de km.
  • Cifrele preliminare de putere sunt de 765 CP şi 1.064 Nm de cuplu în modul Max Power. Timpul de acceleraţie 0-97 km/h va fi mai mic de 4.5 secunde. Cele două motoare generează şi un sistem e4WD.
    • Modurile de conducere personalizabile permit șoferului să ajusteze setările de direcție, suspensie, propulsie, sunet și putere pentru o experiență de conducere personalizată supremă: Standard, Tow/Haul, Off-Road, My Mode şi Max Power.
  • Platforma-i Ultium, în care bateria funcţionează cu o tensiune de 800 volți, suportă o putere de încărcare de până la 350 kW, permițând ca o autonomie de până la 161 km să fie disponibilă după aproximativ 10 minute de stat în priză. GMC spune că este cea mai bună capacitate de încărcare din segmentul pickup-urilor electrice. Încărcătorul AC este unul de 19.2 kW.
    • Cumpărătorii vor avea acces la rețeaua de stații de încărcare Ultium Charge 360, care include deja 110.000 de terminale în Statele Unite și Canada.
  • Prin intermediul accesoriului Power Station Pro va avea să ofere 10.2 kW de putere off-board, prin până la 10 prize, care pot alimenta cu energie scule electrice și alte dispozitive electronice în mers sau într-un camping, după cum este necesar. 
    • Atunci când este echipat corespunzător, Power Station Pro poate alimenta chiar și un alt electromobil.
    • Mai mult, această capacitate de alimentare off-board înseamnă că, cu o configurație corectă, cum ar fi un încărcător bidirecțional și produse/servicii suplimentare oferite prin intermediul liniei Ultium Home a GM Energy, Sierra EV Denali Edition 1 poate alimenta necesitățile esențiale ale unei case, timp de până la 21 de zile!
  • Dispune de o suspensie pneumatică adaptivă care permite schimbarea gărzii la sol într-un interval de aproape 50.8 mm. Jantele-i măsoară 24 de inchi!
  • Va mai oferi sistemele Hands-Free Start (pornire prin apăsarea pedalei de frână), Regen on Demand Braking, One-Pedal Driving şi direcţie pe toate roţile cu funcţia CrabWalk care a debutat pe Hummer EV.
  • Va avea să ofere în premieră pentru GMC primul MultiPro Midgate, o poartă de acces din benă în cabină pentru transportarea articolelor mai lungi, permițând în același timp un spațiu pentru un pasager de pe bancheta din spate.
  • Se mai mândreşte cu un eTrunk sub capotă, încuiat şi rezistent la intemperii (în care există o priză de 120V), dar şi o capacitate maximă de remorcare de până la 4.309 kg.
  • Sierra EV Denali Edition 1 are o estetică îndrăzneață, de perspectivă și ultra-premium, care anunță o nouă eră pentru limbajul de design al mărcii, inclusiv o nouă interpretare a grilei GMC, care servește ca parte integrantă a abordării sofisticate cu animații de iluminare, inclusiv iluminarea grilajului perimetral. În plus, platforma Ultium este integrată în structura caroseriei pickup-ului, ceea ce permite un design general mai expresiv și o poziție încrezătoare.
  • Sierra EV Denali Edition 1 va fi oferit exclusiv într-un model Crew Cab (cabină cu două rânduri) cu o benă lungă de 1.52 metri.
    • Însă cu inovatorul MultiPro Midgate lungimea de stocare poate creşte până la 2.74 metri.
    • O banchetă rabatabilă 60:40 oferă patru configurații care permit utilizatorilor să ridice încarce lucruri în timp ce oferă loc pentru un pasager, iar o husă disponibilă pentru benă permite depozitarea articolelor mai lungi, cum ar fi un caiac sau o placă de windsurfing, sub un capac încuiat, rezistent la intemperii.
    • Şi hayonul MultiPro Tailgate vine standard pe model. Dacă este coborât şi e deschis elementul load-stop, lungimea totală de încărcare poate ajunge până la aproape 3.35 metri!
    • Sarcina suportată de benă este de până la 590 kg.
    • Un trailering package vine la fel standard.
  • În interiorul nou cu o consolă centrală modulară şi o podea plată, atracţia principală este un monitor vertical tactil cu diagonală de 16.8 inchi – cel mai mare montat vreodată într-un Sierra şi primul tip portret pe un GMC.
    • Ecranul poate fi, de asemenea, divizat pentru a opera până la trei aplicații simultan. Și, cu platforma software pentru vehicule Ultifi de la GM (pe bază de Linux), noi funcții, aplicații și experiențe pot fi descărcate prin OTA pentru o personalizare mai bună.
    • În spatele volanului stă un monitor de 11 inchi, iar head-up-ul multicolor oferă o suprafaţă de proiecţie de 14 inchi.
  • Maşina va mai fi pregătită pentru a fi compatibilă cu tehnologia Super Cruise, care va funcţiona chiar şi cu o remorcă tractată, pe mai mult de 400.000 de mile de drumuri compatibile din SUA și Canada.
  • Fiind lansat în echiparea de top Denali, un astfel de pickup va avea un interior elegant și modern, realizat cu o atenție excepțională la detalii – de la cusăturile scaunelor care invocă liniile îndrăznețe ale profilului maşinii până la un tablou de bord raționalizat.
    • Se va face uz de materiale premium autentice, inclusiv lemn cu pori deschiși asortat cu granulație (inclusiv un încărcător wireless cu inducție din furnir de lemn), aluminiu, oțel inoxidabil gravat, piele matlasată și multe altele.
    • Sistemul audio este de la Bose şi împreună cu această companie s-a dezvoltat şi o tehnologie de îmbunătăţire a sunetelor emise de vehiculul electric.
  • Se va mai lăuda cu nişte caracteristici de design îndrăznețe, complet noi, inclusiv cu un acoperiș panoramic fix din sticlă. Acoperișul este reflectorizant de raze infraroșii și are un strat UV pentru a ajuta la menținerea temperaturii confortabile. Iar camerele din jurul maşinii oferă până la 14 vizualizări diferite.

Noul GMC Sierra EV Denali Edition 1 2024 va fi disponibil de la începutul lui 2024 şi va avea un preţ de start de 107.000 de dolari, fără taxe. Ulterior, spre sfârşitul lui 2024 GMC vor fi introduse versiunile Sierra EV AT4 și Elevation. Iar modelul de bază Sierra EV, evident mai slab şi mai simplu echipat, va avea un preţ de aproape 50.000 de dolari.

GALERIE VIDEO:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/