(foto) Atelierul Carbonfiber Dynamics a stors 700 de CP din motorul lui BMW M4

Compania germană Carbonfiber Dynamics, specializată pe producerea componentelor pentru automobile folosind fibra de carbon, şi-a prezentat propriul pachet de modificări pentru coupeul BMW M4. Pe lângă schimbarea formelor exterioare s-a lucrat şi sub capotă, acolo unde puterea motorului twin-turbo cu şase cilindri a crescut de la 431 cai şi 550 Nm, la 700 CP/827 Nm.

BMW-M4-15

Specialiştii au folosit o altă unitate de control electronic al motorului, au instalat nişte turbocompresoare mai mari, un sistem de evacuare a gazelor marca Akrapovic şi un sistem de injecţie pe bază de metanol.

La exterior, coupe-ului i-a fost aplicată o capotă, aripi laterale, un splitter, un difuzor şi un eleron reglabil împrumutat de la colegii de la Alpha-N Performance, toate din fibră de carbon

 

Respectând “tradiţia”, tunerii nu au făcut publice caracteristicile dinamice deocamdată. Ştim că un M4 stoc poate accelera până laa  100 de km/h timp de 4.1 secunde, până la o viteză maximă limitată la 250 de km/h.

Un program de tuning analogic a fost anunţat pentru coupeul bavarezilor şi de atelierul american Hoffy Automobiles. Tunerii promit în schimbul unei sume de bani să mărească puterea motorului până la 720 de CP. Cu astfel de cifre, maşina poate prinde prima sută de km/h timp de 3.2 secunde, iar viteza maximă este de aproximativ 340 km/h.

Citeşte şi: Tunerii de peste ocean vor transforma coupeul BMW M4 într-un supercar cu 720 de CP (foto)

Cmentariile sunt închise