(foto) Atelierul TechArt împlineşte 30 de ani de activitate şi vine la Geneva cu nişte proiecte jos pălăria

Atelierul german de tuning TechArt a anunţat într-un comunicat că va aduce la Salonul Auto de la Geneva mai multe maşini modificate şi cu această ocazie îşi va sărbători cei 30 de ani de existenţă.

Din cele şase maşini, patru le vom vedea pentru prima dată şi printre acestea se numără:

  • TechArt GrandGT – model bazat pe noua generaţie Porsche Panamera Turbo,
  • TechArt GTstreet R Cabriolet – model bazat pe Porsche 911 Turbo S Cabriolet,
  • Porsche 718 Cayman S by TechArt,
  • Porsche 928 S4 by TechArt.

Până când vom putea admira automobilele, nemţii ne dezvăluie câteva caracteristici tehnice pe care le au acestea. Să începem cu magnificul GrandGT.

După câte v-am spus, la baza acestui proiect stă noua generaţie Porsche Panamera în versiune Turbo. Aceasta se va alege cu un kit exterior aerodinamic care îi va mări lăţimea cu 80 de mm. Jantele de 22 de inci vor fi instalate în pneuri cu mărimi 285/30 ZR22 şi 335/25 ZR22 Conti Sport Contact.

Datorită unui sistem sport de evacuare a eşapamentului şi a unui kit de performanţă, noul GrandGT nu numai că va produce un sunet mai plăcut, ci şi se va mişca mai rapid pe asfalt.

În habitaclu vor fi folosite cele mai calitative materiale, iar individualizarea şi personalizarea va fi maximă.

Versiunea TechArt GTstreet R este acum valabilă şi pentru varianta decapotabilă a lui Porsche 911 Turbo S Cabriolet.

Maşina s-a ales cu un design excepţional, un propulsor care produce până la 720 de cai putere şi două variante de decor al habitaclului (Clubsport sau Exclusive).

Numeroasele elemente aerodinamice de la exterior, făcute din carbon, se combină de minune cu pneurile Michelin Pilot Sport Cup 2 (alternative Michelin Pilot Super Sport) care au o lăţime de 265 şi 325 mm.

Decapotabila va mai dispune de un sistem care va putea ridica puntea din faţă cu 60 de mm prin apăsarea unui singur buton, iar sistemul de evacuare a gazelor de eşapament este unul sport.

Clienţii care vor opta pentru varianta de top cu 720 CP şi 920 Nm, vor putea accelera până la 100 de km/h în doar 2.7 secunde, iar viteza maximă se va opri la 340 km/h.

Ce ţine de proiectul bazat pe Porsche 718 Cayman, automobilul va avea instalat un kit exterior aerodinamic care îl va face mult mai agresiv “la faţă”. Garda la sol îi va fi coborâtă cu 30 de mm, iar jantele îi vor măsura 21 de inci.

Datorită noului kit de performanţă TECHART TA 082/S1, modelul cu motor de 2.5 litri va accelera atât de rapid precum un Porsche 911 Carrera S, în 3.9 secunde. Cei 400 de CP sub capotă vor putea catapulta modelul până la o viteză maximă egală cu 296 km/h.

Şi acest 718 Cayman va beneficia de un eşapament sport care va suna diferit în funcţie de regimul ales: Normal sau Sport.

TechArt mai oferă pentru această maşină o sumedenie de inserţii din fibră de carbon la exterior şi interior, dar şi alte accesorii care vor personaliza modelul.

Nu în ultimul rând, TechArt va prezenta în premieră şi un powerkit pentru modelul Porsche Macan cu motor de 2.0 litri. Odată ce va fi instalat pe o astfel de maşină, puterea agregatului va creşte până la 300 de cai şi 420 Nm.

Vezi şi: (video) Porsche Macan este disponibil în Moldova cu motor turbo de 2.0 litri. Iată cât costă

Alte două modele despre care cunoaştem detalii, dar nu le-am menţionat şi vor fi la Geneva, sunt:

(foto/video) Cel mai frumos tuning al momentului pentru Porsche 911 Turbo este oferit de TechArt

(galerie foto) TechArt lansează pachetul Magnum Sport pentru Porsche Cayenne

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/