(foto) Premieră: Noul CUPRA Formentor Concept – cadoul propriu pentru primul an de existenţă a brandului

La 22 februarie 2018, exact acum un an, a fost prezentat noul brand auto CUPRA, ce le aparţine celor de la SEAT, dar şi primul automobil realizat sub acest brand – SUV-ul sport CUPRA Ateca. Acum, cu ocazia aniversării unui an de existenţă pe piaţă, compania prezintă conceptul unei maşini absolut noi, dezvoltată special pentru acest brand – CUPRA Formentor!

Prima imagine cu acest automobil v-am arătat-o încă în luna septembrie 2018, fiind dezvăluită în cadrul unei prezentări a grupului VW.

Cu un design exterior orbitor care surprinde instantaneu atenția, un interior care va menţine confortabil şi sigur șoferul și pasagerii, dar și care integrează cele mai noi tehnologii, alături de un propulsor care oferă performanțe decente, CUPRA Formentor este o fereastră în viitorul mărcii de înaltă performanță. Vehiculul reunește beneficiile unei mașini de performanță cu calitățile unui SUV, într-un moment în care segmentul CUV vede o creștere incredibilă. Aceasta demonstrează ambiția, expresivitatea și inspirația pe care brandul le deține în mod inerent și subliniază poziția CUPRA ca o marcă tehnologică cu o singură viziune pentru viitor.

Nu se anunţă, însă o căutare pe internet ne arată că denumirea Formentor ar veni de la Cap de Formentor, din catalană, o zonă care formează capătul estic al peninsulei Formentor din Mallorca. Localnicii o numesc, de asemenea, “punctul de întâlnire a vânturilor”.

Conceptul reprezintă o mașină plină de caracter, una sculptată pentru a sublinia atributele sale variate și ultimul cuvânt în sofisticare, unul care emană emoție. Modelul are o gardă la sol redusă pentru a evidenția sportivitatea, cu un accent vizual plasat spre partea din spate a vehiculului, în același timp, accentuând lungimea capotei şi subliniind proporțiile sale dinamice.

Caroseria cu două tonuri amintește de un vehicul robust de teren, dar designul folosește o tehnică estetică vizuală pentru a “ușura” silueta vehiculului. Dar, spre deosebire de finisajul aspru, dur, al unui SUV tradițional, CUPRA Formentor folosește un design fără sudură, amplificând foarte mult calitatea exterioară a vehiculului. Sentimentul de înaltă calitate este consolidat odată cu integrarea conceptului de lumină infinită din spate, care amplifică aspectul distinctiv al părții posterioare, în timp ce designul general este sporit de culoarea exterioară exclusivă – matt petrol blue.

Designul exterior expresiv al lui CUPRA Formentor Concept este potrivit cu interiorul său de înaltă calitate. Cabina vehiculului oferă un sentiment de modernitate și sportivitate, caracteristici ale brandului spaniol. Din momentul deschiderii ușii şoferului se proiectează o lumină de bun venit unică, iar cel care va conduce maşina va mai fi întâmpinat de volanul CUPRA turtit în partea inferioară și scaunele tapiţate cu piele şi cu suporturi bine conturate.

Tabloul de bord aparent plutește, oferind o linie orizontală de la fiecare ușă în partea din față a cabinei. Utilizarea de inserţii cromate închise și accente negre lucioase contribuie la simţul premium. Scaunele cu spătare din carbon dau un sentiment de uşurinţă, subliniind, de asemenea, acreditările de performanță ale modelului, din timp ce şoferul stă poziţionat la volan mai jos, într-o poziție mai ergonomică.

Tehnologia este în fruntea interiorului vehiculului cu integrarea unui cockpit digital ce pune la dispoziţie toate informațiile necesare chiar în fața conducătorului auto. Un ecran tactil de 10 inci, panoramic, cu sistem de navigaţie integrat în sistemul multimedia afişat, oferă o sursă aproape nesfârșită de funcționalitate și conectivitate pentru ocupanți.

Noul concept CUPRA este proiectat pentru a duce brandul în viitor, încorporând unul dintre cele mai avansate sisteme de propulsie. Sub capotă are un sistem de propulsie plug-in hybrid, unul dezvoltat pentru a satisface cerințele de astăzi pentru performanță și eficiență, dar şi prin care începe electrificarea vehiculelor brandului.

Amestecul tehnologiei de înaltă performanță a sistemului plug-in hybrid cu motor pe benzină cu o putere mare dezvoltată, cu seria de caracteristici ale unui motor electric, inclusiv cuplul generat de acesta, îi permite maşinii să depășească așteptările de performanță ale conducătorului auto.

Conectat la o transmisie DSG cu dublu ambreiaj, cei 245 de CP total generaţi sunt livraţi către roţi. Configurarea inteligentă a șasiului DCC, direcţia progresivă și prezenţa unui diferenţial blocabil înseamnă că vehiculul este un adevărat performer, indiferent de condițiile de conducere sau de stilul de conducere al şoferului.

Şi pentru că vorbim despre un plug-in hybrid, aflăm că noul Formentor mai dispune de o baterie pentru stocarea energiei electrice, care este folosită pentru a rula doar pe bază de energie electrică până la 50 de km.

Noul CUPRA Formentor Concept va fi prezentat la Salonul Auto de la Geneva în premieră mondială.

Primul an de operațiuni a brandului CUPRA și-a dovedit potențialul pe piață, deoarece vânzările în 2018 au crescut cu 40% față de 2017, cu până la 14.400 de unități vândute (cu referire la modelele CUPRA lansate sub marca SEAT). După lansarea primului său model, CUPRA Ateca, planul brandului de a dubla vânzările în următorii 3-5 ani se va materializa cu dezvăluirea lui Formentor.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/