(foto/video) Chinezii de la Nio prezintă un concept electric cu autopilot şi cu un mic pat

Marca Nio, subdiviziune constructoare de maşini a companiei chineze NextEV, a prezentat prototipul celui de-al doilea model din gama sa. Noua unitate de transport este un hatchback compact numit Eve.

Constructorii au redat prin el viziunile proprii despre cum ar putea arăta viitorul automobil de serie cu autopilot al mărcii.

Nio Eve are propulsie electrică şi a primit nişte uşi care nu se deschid în mod tradiţional. Mecanismele acestora sunt asemănătoare cu cele folosite pe trenurile de mare viteză.

Conceptul mai are un acoperiş panoramic din sticlă, mai multe fotolii pentru pasageri, unul din care se poate transforma într-un pat. Pe lângă autopilot, sistemul de inteligenţă artificială NOMI este capabil să reţină toate deprinderile şoferului, dar şi comenzile acestuia, pentru a construit un itinerar de călătorie.

În acelaşi timp, Nio spune că viitorul automobil de serie va putea fi pilotat şi în mod manual.

Autonomia lui Nio Eve va constitui în varianta de serie 965 de kilometri. O reîncărcare timp de 10 minute de la o staţie specială va asigura deplasarea pe o distanţă egală cu 320 de kilometri.

Marca Nio a declarat cu seriozitate că are intenţia să lanseze astfel de maşini cu autopilot către 2020. Primele vor circula pe autostrăzile din SUA.

Vezi şi: (foto/video) Premieră: NIO EP9 este cel mai rapid supercar electric din lume

Cmentariile sunt închise