Ultima oră: Valtteri Bottas a semnat cu Mercedes, iar Felipe Massa se întoarce la Williams

Zvonurile s-au adeverit. Noul coechipier al britanicului Lewis Hamilton în noul sezon Formula 1 va fi Valtteri Bottas. Finlandezul îl va înlocui pe campionul mondial Nico Rosberg.

Echipa Mercedes a confirmat oficial semnarea contractului cu fostul pilot Williams, pentru o perioadă de un an. Toto Wolff a declarat că în tot acest timp se vor vedea rezultatele şi perspectivele acestui pilot, dacă vor fi pozitive – cariera îi va continua la Mercedes, dacă nu – nemţii vor fi interesaţi în căutarea altor profesionişti.

Astfel, sezonul 2017 din Formula 1, Bottas îl va petrece alături de Mercedes, chiar dacă a semnat anterior un contract cu Williams pentru un an.

FOTO: motorsport.com

Totodată, s-a confirmat şi faptul că Bottas va fi înlocuit la Williams de Felipe Massa, care şi-a anunţat retragerea la sfârşitul anului 2016. Şi pilotul brazilian a semnat un contract pentru o perioadă de un an.

Valtteri Bottas a debutat în Formula 1 în echipa Williams în anul 2013. Acesta a cucerit nouă podiumuri, cel mai bun rezultat fiind locul 2 la finiş. Sezonul 2016 l-a încheiat în clasamentul general pe poziţia a opta.

Cel mai bun rezultat l-a arătat în sezonul 2014, ocupând la finele acestuia locul patru. În cariera sa, finlandezul a concurat de partea unei singure echipe.

Printre altele, şi Pascal Wehrlein, pilot de la Manor, a semnat recent un nou contract cu Sauber.

Cmentariile sunt închise