(video) Detroit 2018: Premieră mondială – Noile Mercedes-AMG CLS 53, E 53 Coupe şi E 53 Cabriolet

După lansarea noii generaţii G-Class de către Mercedes-Benz, şi subdiviziunea Mercedes-AMG a prezentat câteva premiere la Salonul Auto de la Detroit. Noile modele Mercedes-AMG CLS 53, E 53 Coupe şi E 53 Cabriolet sunt primele care introduc o nouă nomenclatură aplicabilă în viitor şi altor modele din gama mărcii germane.

Trio-ul de sportcar-uri vin dotate cu motoare cu şase cilindri în linie şi cu un volum de 3.0 litri. Acestea au câte un turbo compresor acţionat de gaze şi un compresor acţionat electric. Fiecare produc câte 435 de cai putere şi 520 Nm de cuplu.

Modelele includ şi unele tehnologii hibride şi vor avea unităţi de propulsii de tip “mild hybrid”. Acest lucru înseamnă că între motor şi cutia de viteze automată cu nouă trepte se va găsi un demaror-generator EQ Boost alimentat de la un sistem electric de 48 V. Cu ajutorul acestuia se pot injecta suplimentar şi pentru o perioadă scurtă de timp alţi 22 de CP şi 250 Nm de cuplu, asigurând un răspuns spontan la apăsarea acceleratorului şi fără turbo lag.

Toate cele trei automobile mai vin şi cu un sistem de tracţiune integrală 4MATIC+, cu funcţie de deconectare a punţii din faţă!

Vezi şi: (video) Los Angeles 2017: Premieră mondială – Noua generaţie Mercedes-Benz CLS

Iată specificaţiile tehnice şi dinamice pentru Mercedes-AMG CLS 53 4MATIC+ şi Mercedes-AMG E 53 4MATIC+ Coupe:

Iată specificaţiile tehnice şi dinamice pentru Mercedes-AMG E 53 4MATIC+ Cabriolet:

Maşinile din seria AMG 53 sunt dotate cu suspensie pneumatică, mecanisme de frânare ventilate cu discuri de 370 şi 360 de mm, scaune cu masaj şi ventilare, sistem infotainment cu ecran de 12.3 inci, o listă completă de asistenţi electronici şi sisteme de siguranţă, dar, o gamă variantă de materiale decorative folosite la interior şi multe altele.

Noul CLS 53 4MATIC+ şi celelalte două maşini se vor deosebi la exterior printr-un kit aerodinamic sport, cu oglinzi retrovizoare pe uşi, terminaţii rotunde ale eşapamentului, jante de 19 inci (opţional de 20 de inci) şi grile actualizate a radiatorului.

Vezi şi: (video) Test Drive: Mercedes-Benz E-Class Coupe

Într-o primă perioadă de prezenţă pe piaţă, noul CLS 53 4MATIC+ va fi disponibil în ediţia exclusivă Edition 1, care se va remarca prin aşa-zisul COPPER ART interior design. Clienţii vor beneficia de maşini cu tapiţerie nappa de culoare neagră şi cusături contrastante la interior, inserţii din fibră de carbon, un volan Performance cu numele ediţiei, sistem de iluminare ambientală cu 64 de culori, pachete Memory şi Mirror, dar şi un ceas analogic IWC pe consola centrală.

Preţurile de start vor fi anunţate mai târziu în acest an.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise