(video) New York 2019: Premieră mondială – Noul Nissan GT-R 50th Anniversary Edition

Legendara linie GT-R a Nissan marchează în acest an jumătate de secol de la apariţie. Anume în anul 1969 a debutat primul Nissan Skyline GT-R a cărui faimă a ajuns cu mult dincolo de Japonia, chiar şi în ţara noastră.

Cu ocazia acestui eveniment ar fi fost interesant să fi văzut premiera mondială a noii generaţii a modelului, însă pentru că încă nu este gata, compania producătoare s-a limitat doar la crearea unei ediţii speciale pe baza maşinii care a apărut în anul 2007 şi a fost actualizată în 2016.

Un Nissan GT-R 50th Anniversary Edition se va deosebi de altele prin caroseria în două tonuri de culori, combinații menite să reprezinte livrelele modelelor GT-R din seria Japan GP, acolo unde originalul GT-R s-a născut pentru a domina. Pensionată odată cu GT-R-ul “R34”, nuanţa Bayside (Wangan) Blue revine înapoi, fiind completată cu dungi de curse albe. Aplicată în patru straturi şi cu un proces termic dublu de finisare, asigură un albastru viu cu accente uimitoare și umbre profunde. Accentele albastre pe spițele roților se numără printre mai multe retușuri fin făcute pentru această sărbătoare. La alegere se mai oferă o combinaţie Pearl White cu dungi roșii sau Super Silver cu dungi albe.

În interiorul automobilului se remarcă o schemă specială de culoare gri, care dă cabinei un sentiment de lux şi amintește de atmosfera cerului după amurg. Printre caracteristicile suplimentare se numără un volan unic şi un levier tapiţat al cutiei de viteze, scaune sport cu logouri aniversare, un tavan acoperit cu Alcantara şi cusături contrastante, parasolare învelite în Alcantara şi multe altele.

Vezi şi: (video) New York 2019: Premieră – Ediţia specială Nissan 370Z 50th Anniversary Edition

La capitol tehnic maşina a primit la fel o serie de îmbunătăţiri. Motorul V6 twin-turbo de 3.8 litri şi cu 24 de supape (573 CP/633 Nm) a primit noi turbo compresoare menite să ajute la creșterea răspunsului său la rotaţii mici, oferind în acelaşi timp o eficienţă a consumului de combustibil îmbunătăţită cu 5%. În general, ele oferă chiar și un răspuns mai clar şi mai ascuţit atunci când coupeul sport se conduce prin curbe, ceea ce face experiența de conducere mai plină de satisfacții și mai bogată decât vreodată înainte.

Colectoarele de eșapament, realizate cu inspiraţie din tehnologiile folosite în curse, au acum nişte puncte de atașare ale flanșelor turbo optimizate. Folosirea acestora nu permite doar o întreţinere mai uşoară, ci şi un potenţial tuning, toate fără a atinge însăşi colectorul.

GT-R-ul mai dispune de o transmisie robotizată cu şase trepte şi dublu ambreiaj, care conţine acum un R Mode mult mai rafinat, realizat pentru a fi folosit atât pentru drumuri, cât și pentru piste. Selectat, acesta face ca schimburile de trepte inferioare să fie mai agresive pentru a anticipa mai bine ieșirile rapide din curbe, rezultând în subvirare redusă și un sentiment auto-intuitiv mai mare.

Iar sistemul adaptive shift control este programat pentru a schimba planul treptelor într-un mod în care să se potrivească cu stilul de conducere a celui din spatele volanului, ceea ce face posibil rularea pe drumurile publice fără abateri de la lege, dar cu forța brută completă ce ar fi disponibilă pe un circuit şi fără a fi nevoia de schimbat manual modurile de schimbare (A/R).

Automobilul mai este capabil să bucure cu un sunet mai agresiv datorită eşapamentului modificat. Acum conţine atât o tobă din titan, cât şi terminaţii din acelaşi metal, finisate pe margini într-o culoare albastră contrastantă.

Şi suspensia controlată electronic a fost reglată pentru a asigura o mai bună stabilitate în viraje și o călătorie mai confortabilă. Direcția este mai liniară și mai precisă ca niciodată, necesitând corecții minime la viteze de până la 300 km/h. Iar un nou brake booster crește răspunsul inițial de frânare fără a fi nevoie de apăsat agresiv pe pedală.

Împreună cu ediţia aniversară a lui GT-R, Nissan anunţă şi o serie de îmbunătăţiri pentru modelul Track Edition pentru gama anului 2020. Opţional maşina poate fi comandată cu un acoperiş din fibră de carbon, care este realizat prin intermediul unui proces nou de construcție.

Coupeul în specificaţie americană este dotat cu o variantă de motor ca şi cea găsită pe modelul GT-R NISMO, cu turbo compresoare nou reproiectate pentru cele mai recente maşini din seria GT3. Folosirea lor duce la o creştere cu 20% a reacţiei la apăsarea pedalei de acceleraţie şi la un total de 608 CP/652 Nm generaţi.

Opțional pe modelele Track Edition mai pot fi comandate niște mecanisme de frânare carbo-ceramice marca Brembo, cu etriere de înaltă performanţă. Împreună cu carbura de siliciu folosită, discurile de 410 mm pe faţă şi 390 de mm pe spate, sunt aproape la fel de dure ca un diamant. Iar în combinație cu plăcuțele de frână de performanță, acestea generează mai multă frecare, ceea ce se traduce printr-un simț mai bun și un control în toate tipurile de situații de frânare.

Nissan nu a anunţat deocamdată preţurile automobilelor, însă la solicitare se pot afla prin intermediul reprezentanţelor oficiale.

Vezi şi: (video) Nissan GT-R50 by Italdesign: Iată-i designul final, preţul şi numărul limitat de exemplare

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise