(video) Noul Lexus ES devine primul Lexus din istorie cu oglinzi retrovizoare digitale

Procesul de schimbare a benzilor de circulaţie ale unui drum este pe punctul de a deveni mult mai ușor și mai sigur, afirmă Lexus, odată cu anunţul primei maşini de serie din istoria sa care va primi oglinzi retrovizoare exterioare digitale. Vorbim nu despre nava amiral Lexus LS, ci noul ES.

Prin instalarea camerelor exterioare mici pe ușile din față, vehiculele Lexus vor oferi șoferilor o imagine mai clară asupra zonei înconjurătoare a vehiculului. Camerele din oglinzile digitale externe transmit imagini pe două ecrane de 5 inci fiecare, situate în interiorul cabinei, la baza montanţilor frontali. Pe noul Audi e-tron, de exemplu, care va fi primul SUV de serie cu oglinzi similare, ecranele sunt integrate în panourile uşilor.

Un alt avantaj pe care îl au Digital Outer Mirrors față de cele tradiționale este că sunt concepute (încălzite) astfel încât să reziste acumulării de picături de ploaie și zăpadă, lăsând imaginea pe care trebuie să o vadă şoferul clară şi neafectată, chiar şi atunci când se întâmplă ca geamurile să fie aburite pe interior.

Mai mult, funcţionează bine şi pe timp de noapte sau în condiții meteorologice nefavorabile.

Sistemul concentrează automat zona corespunzătoare din stânga, din dreapta sau din spate atunci când semnalele de direcție sunt activate sau când transmisia este inclusă în treapta Reverse. Vederea zonelor din jurul mașinii poate fi îmbunătățită manual de conducătorul auto pentru a obține o analiză periferică completă a zonei din jurul vehiculului.

Prin înlocuirea oglinzilor laterale convenționale ale vehiculului cu camerele de luat vederi mici, oglinzile laterale nu mai blochează vederea în afara ferestrelor din față, ducând la o vizibilitate îmbunătățită. De asemenea, zgomotul produs de curenţii de aer care le apasă pe cele tradiţionale, a devenit mai redus şi respectiv în habitaclu a devenit mai silenţios.

Oglinzile retrovizoare digitale îşi vor face debutul pe noul ES, care va fi lansat la sfârșitul lunii octombrie. Deocamdată acestea vor fi disponibile exclusiv pentru clienţii din Japonia, ca dotare opţională.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/