(video) Start producţie pentru noul Opel Insignia. Modelul va fi disponibil şi în Moldova

Opel a început producţia în masă a noului model vârf de gamă Insignia. În Europa comenzile preliminare au început a fi înregistrate din luna februarie a anului curent, iar primele maşini vor ajunge în showroom-uri la vară.

Noua generaţie Opel Insignia va fi produsă la uzina mărcii din Russelsheim, Germania. Potrivit reprezentanţilor companiei, doar pentru pregătirea producţiei modelului au fost investiţi peste 500 de milioane de euro în întreprindere.

Primul exemplar care a ieşit de pe linia de producţie a fost un liftback Insignia Grand Sport, vopsit în culoare albă şi dotat cu un propulsor diesel de 2.0 litri cu 170 de CP.

Vezi toate detaliile despre: (foto/video) Premieră mondială: Noul Opel Insignia Grand Sport

https://youtu.be/rd6YSnJl-IA

Şeful Opel Thomas Neumann este sigur că noua Insignia va repeta succesul modelului precedent. Prima generaţie Opel Insignia a ajuns în toată lumea într-un număr de aproximativ 940.000 de exemplare. Mai mult, în anul 2009 Opel Insignia a cucerit titlul de Maşina Anului în Europa.

Vezi toate detaliile despre: (foto/video) Premieră: Opel Insignia Sports Tourer

Amintim că modelele Opel Insignia Grand Sport şi Opel Insignia Sports Tourer au fost prezentate în premieră în lunile decembrie şi februarie care au trecut. Premiera mondială şi cea publică a avut loc recent la Salonul Auto de la Geneva.

Vezi şi: GENEVA 2017: Reportaj video de la standul Opel

Noua generaţie Opel Insignia poate fi dotată cu propulsoare pe benzină de 1.5 şi 2.0 litri, a căror putere poate varia între 140 şi 260 de cai. De asemenea este disponibilă o unitate diesel de 1.6 litri, cu 110 sau 136 CP, dar şi cea de 2.0 litri menţionată mai sus. Transmisiile pot fi mecanice cu şase trepte sau automate cu opt rapoarte. Opţional se poate comanda un sistem de tracţiune integrală sofisticat.

Insignia-Fertigung im Opel-Werk Rüsselsheim, Februar 2017

În Germania preţurile de start încep de la 25.940 de euro pentru Grand Sport şi de la 26.940 de euro pentru Sports Tourer.

Importatorul Opel în Moldova ne-a asigurat că modelul va fi disponibil şi pe piaţa locală. Primele informaţii despre o dată a lansării, dar şi despre preţuri, va fi disponibilă în luna mai.

Cmentariile sunt închise