(video) Premieră: Noul Cadillac LYRIQ se prezintă în format de serie

Noul Cadillac LYRIQ se prezintă în format de serie, după ce vara trecută conceptul său ne-a uimit în termeni de design. Diferenţele faţă de prototip sunt minime, astfel încât primul electromobil al mărcii va şti să atragă priviri.

Caracteristici cheie:

  • După cum am notat, designul exterior şi interior nu s-a schimbat în mare măsură. Au apărut doar oglinzi retrovizoare normale, faruri şi stopuri omologate full LED (cu animaţie luminoasă), iar în habitaclu s-au adăugat butoane şi manete suplimentare.
  • Dimensiunile noului LYRIQ sunt foarte apropiate de ale lui XT6: măsoară în lungime 4.996 mm, în lățime 1.977 mm, în înălțime 1.623 mm, iar în ampatament 3.094 mm. Deşi are un astfel de ampatament mare, într-o versiune cu şapte locuri nu va exista (deocamdată?).
  • Greutatea îi este de 2.545 kg.
  • Dimensiunile jantelor propuse la alegere variază între 20 şi 22 de inci.
  • Un portbagaj sub capotă nu are. Cel posterior are un volum de 793 de litri sub raft şi poate fi extins până la 1.723 de litri cu scaunele posterioare rabatate.
  • Caracteristica principală a interiorului este un monitor unic advanced LED pe panoul frontal, în stilul celui montat în noul Escalade, care combină panoul de bord, sistemul multimedia și alte funcții pe un singur ecran! Acesta este curbat, are o diagonală totală de 33 de inci şi cea mai largă gamă de culori afişate (un miliard).
  • Controlul climatizării se va realiza separat prin intermediul unor butoane fizice. Neobişnuit este şi volanul care combină comenzi fizice cu unele tactile.
  • Scaunele frontale profilate pot fi reglabile electric prin nişte comenzi montate pe uşi, încălzite şi ventilate (probabil au şi funcţie de masaj, însă nu s-a anunţat despre asta la moment). În nivelele de echipare cele mai scumpe se vor propune şi aplicaţii din lemn natural sau metal de calitate superioară.
  • Există la bord şi un sistem de izolare fonică activă pentru a reduce zgomotul produs de roţi. Iar sistemul audio marca AKG include 19 difuzoare, inclusiv în tetierele scaunelor faţă.
  • Stă noul Cadillac LYRIQ pe aceeaşi platformă care o are şi noul GMC Hummer EV. Dar dacă modelul pregătit pentru off-road are tracțiune integrală, suspensie pneumatică și roţi directoare spate, SUV-ul a obţinut o versiune simplificată a şasiului, cu tracţiune spate şi suspensie cu arcuri şi amortizoare adaptive. În viitor, există planuri de a lansa şi versiuni cu AWD.
  • Pentru că are tracţiune spate, are respectiv un singur motor electric pe puntea din spate, care produce 340 CP și 440 Nm. Caracteristicile dinamice nu sunt dezvăluite pentru moment.
  • Maşina a mai primit un sistem de recuperare a energiei pe mai multe nivele, iar cu cel maxim se poate rula practic cu o singură pedală. Autonomia în ciclu EPA realist se ridică la 483 de km.
  • Bateria litiu-ion de tip Ultium, dezvoltată în colaborare cu LG Chem, are o capacitate de 100 kWh. Aceasta suportă încărcare rapidă cu o putere de până la 190 kW, ceea ce înseamnă că doar 10 minute de stat în priză sunt suficiente pentru a putea parcurge alţi 122 de km. Puterea de încărcare de la o priză casnică este de până la 19.2 kW (o oră de stat în priză pentru 84 de km autonomie).
  • Evident, printre altele, noul LYRIQ este dotat şi cu sistemul de firmă Super Cruise, un cruise control adaptiv avansat care poate conduce maşina fără intervenţia şoferului, în unele condiţii şi doar pe drumurile americane “învăţate” şi stocate în memoria sistemului de navigaţie.

În Statele Unite, comenzile pentru noul model electric vor fi deschise în luna septembrie a acestui an. Iar începerea producției va avea loc cu nouă luni mai devreme decât planul inițial – în primul trimestru al anului 2022. LYRIQ va fi produs la fabrica Spring Hill din Tennessee. Preţul de start îi va fi de 60.000 de dolari, fără subvenţii de la stat.

[embeddoc url=”https://autoblog.md/media/2021/04/my23-lyriq-pdf-brochure-v14-final.pdf” viewer=”browser”]


Cmentariile sunt închise