Cifrele zilei: 1.000.000.000 de ruble se cer pentru un Koenigsegg Jesko în Krasnodar

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În orașul Krasnodar, care se află în regiunea cu aceeași denumire, de cealaltă parte a Mării Negre, la circa 1000 km de Chișinău, a apărut în vânzare o mașină exclusivistă. Este vorba despre un Koenigsegg Jesko în specificație Attack. Se cer pentru el exact un miliard de ruble sau 10 milioane de euro după cursul actual de schimb.

Aflăm din datele anunțului că exemplarul este produs în 2023 și are un parcurs de numai 35 km. Este de culoare albă, vămuit în Federația Rusă și se analizează și schimburi.

Vezi și: (video) Unicul Koenigsegg Jesko Attack Odin e poleit cu aur pentru a arăta mai special și mai scump

Amintim că preţul de start pentru noul Koenigsegg Jesko a fost declarat în 2019 de trei milioane de dolari fără taxe. În total vor fi produse doar 125 de exemplare (toate fiind cumpărate la scurt timp după premieră).

La discreția proprietarilor rămâne alegerea specificației Attack sau Absolut. Spre deosebire de predecesorii săi, Jesko este omologat la nivel mondial.

De propulsie răspunde un V8 twin-turbo de 5.065 cm3, care nu cântărește nici 200 kg. Motorul produce 1298 CP și 1000 Nm de cuplu cu benzină normală sau 1622 CP și 1500 Nm cu biocombustibil E85. Viteza maximă a mașinii poate depăși lejer 450 km/h.

Vezi și: (video) Costul opţiunilor pentru noul Koenigsegg Jesko te pot lăsa mască sau răsturna de pe scaun de uimire

Cmentariile sunt închise