Noul Renault 5 – prețuri pentru România și orientative pentru alții

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Renault 5 E-Tech electric are tot ce este nevoie pentru a face tranziția electrică mai dezirabilă. Cu un design care câștigă inimile, o ținută de drum și un dinamism de neegalat în segmentul B, emblema pop oferă o experiență încântătoare și facilă în ceea ce privește tehnologia electrică și digitală.

Precum restul gamei de vehicule electrice Renault, noul este eligibil pentru eco-bonusul guvernamental de 5100 de euro din România.

Cinci echipări disponibile pentru 2025

Renault 5 E-Tech electric va fi disponibil din 2025 în cinci echipări: Five, Evolution, Techno, Iconic Cinq și seria specială Roland-Garros. Echipările Techno și Iconic Cinq sunt primele disponibile pentru comandă. Ambele dispun de bateria de 52 kWh cu o autonomie de până la 410 km WLTP. Comenzile vor fi extinse la toate versiunile în 2025.

Vezi și: (video) Renault 5 E-Tech a fost deja rezervat de zeci de mii de oameni, dar producția încă n-a început

Două opțiuni de baterie

Renault 5 E-Tech electric este disponibil în două opțiuni de baterie litiu-ion. Prima baterie are o capacitate de 40 kWh pentru o autonomie urbană de până la 300 km. Această baterie va fi disponibilă pentru comandă din 2025, pe modelele cu un preț de pornire de 25.000 de euro (fără eco-bonus).

A doua baterie are o capacitate de 52 kWh pentru o autonomie de până la 410 km (WLTP). Primele echipări disponibile pentru comandă – Techno și Iconic Cinq – dispun de această baterie. Ambele mașini dispun de:

  • Noul motor electric de 150 CP proiectat de Ampere, ce accelerează mașina de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 8 secunde.
  • Noul încărcător bidirecțional AC de 11 kW care are și capacitatea V2L de a încărca, de exemplu, o trotinetă electrică.
  • O priză DC de 100 kW pentru conectarea la stațiile de încărcare rapidă. Treizeci de minute sunt suficiente pentru a încărca Renault 5 de la 15 la 80%.

Accesorii personalizate unice

Clienții vor putea alege dintre cinci culori la momentul lansării: Pop Yellow!, Pop Green!, Midnight Blue, Pearl White și Starry Black. Ei își vor putea configura propriul Renault 5 E-tech electric alegând dintr-o gamă largă de 104 accesorii. Pentru exterior, vor fi disponibile două versiuni de accesorii de personalizare pentru plafon și portierele din față, fiecare în două culori:

  • NumbeR5 în roșu sau negru
  • Unlimited 5 în auriu și argintiu

Interiorul are o capacitate de depozitare de 19 litri, ușor de configurat și de personalizat cu accesorii imprimate 3D la fabrica Flins. De asemenea, schimbătorul de viteze e-pop va avea vârful personalizabil, pentru și mai mult rafinament.

Un total de 200 de combinații sunt disponibile – culori, jante, autocolante și ornamente de plafon – ceea ce le permite clienților să-și creeze propriul model personalizat.

Vezi și: Renault 5 – mașina care a definit hatchbackul de clasă mică

Prețuri și gama Renault 5 E-Tech electric

Primele două echipări disponibile pentru comandă – Techno și Iconic Cinq – vin cu o multitudine de echipamente standard, inclusiv: pompă de căldură, încărcător bidirecțional AC de 11 kW, încărcător rapid de până la 100 kW DC, climatizare automată, jante Techno și Chrono de 18 inchi, cameră video pentru marșarier, cruise control adaptiv, panou de instrumente digital de 10 inchi, ecran central de 10.1 inchi, sistemul multimedia OpenR Link cu Google încorporat, plus mult-apreciatul planificator integrat.

  • Renault 5 E-tech electric, echiparea Techno, cu bateria de 52 kWh – 25.650 € (cu TVA inclus), după deducerea eco-bonusului de 5100 €. Prețul mașinii fără eco-bonus este de 30.750 de euro, iar fără TVA 25.840 euro.
  • Renault 5 E-tech electric, echiparea Iconic Cinq, cu bateria de 52 kWh – 27.650 € (cu TVA inclus), după deducerea eco-bonusului de 5100 €. Prețul mașinii fără eco-bonus este de 32.750 de euro, iar fără TVA 27.521 euro.

Cele două mașini se pot comanda acum, inclusiv online. Livrările vor demara de la începutul lui 2025.

Fișa de produs pentru Renault 5 în România.

Cmentariile sunt închise