(foto) Apariție neobișnuită la teste. Să fie acesta noul BMW M1 electric?

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Fotograful spion al celor de la Bimmerpost a surprins un prototip-surpriză și uimitor de la BMW. Este vorba despre un coupe electric care ar avea motoare direct în spatele roților.

Unele linii ale mașinii sunt destul de asemănătoare cu ale conceptului BMW Vision M NEXT din 2019, pe care l-am văzut și noi la Salonul Auto de la Frankfurt.

Neue Klasse de la BMW va repoziționa și revoluționa complet marca. Noua arhitectură va pătrunde treptat în toate generațiile de modele, dar va oferi și posibilități complet noi, așa cum putem vedea în aceste ultime fotografii spion. Până acum ne-au fost arătate oficial două concepte care vor deveni mașini de serie: un sedan și un SUV de talia modelelor Seria 3 și X3.

SUV-ul a fost deja văzut de câteva ori la teste pe drumuri pe drumurile publice. Mai nou și viitorul X5 electric. Dar sedanul derivat din conceptul prezentat anul trecut încă nu.

Existența acestei mașini coupe în spatele zidurilor companiei BMW nu a fost cunoscută până acum. Nu au existat anunțuri, concepte, nici măcar schițe de design!

În același timp, prototipul mașinii sport nu dă impresia a ceva realizat în grabă. Mașina este învelită în camuflaj, dar se poate vedea elaborarea atentă a detaliilor.

Este dificil de spus, la moment, ce loc în gamă va ocupa viitorul coupé cu o siluetă aerodinamică și, aparent, o caroserie cu trei uși. Partea frontală joasă prezintă stilul familiar al conceptului Neue Klasse, cu un ”nas” și ”grilă” revizuită. Posteriorul afișează o bară îngustă de lumini.

Precum toate modelele Neue Klasse, această mașină sport va fi electrică, dar și aici există o surpriză. Chiar și pe fotografiile spion, în spateje jantelor nu se observă etriere de frână, ci roți motoare. Și vor fi patru la număr!

Acum, o astfel de unitate de propulsie nu este populară din cauza creșterii maselor nesuspendate, dar are avantaje, printre care compactitatea și cele mai largi posibilități de control al vectorului de tracțiune. Ambii factori sunt importanți pentru o mașină sport, iar tehnologiile motoarelor electrice nu stau pe loc. Inginerii BMW cu siguranță vor putea reduce semnificativ greutatea roților motoare.

Nu sunt disponibile alte detalii, desigur, pentru moment

Putem doar presupune că va avea tehnologia electrică eDrive de 800 V. Și premiera nu va fi curândă, căci mai întâi sunt setate să apară mașinile enumerate mai sus.

Și pe final o teorie din partea redacției noastre: nu se exclude că avem în fața noastră un succesor al primului M1, doar că electric. Și ar putea fi lansat modelul de producție exact la aniversarea de 50 de ani ai originalului din 1978, deci în 2028!

Amintim că actualul BMW XM este un produs al BMW M, lansat pentru a marca 50 de ani de existență a diviziei. Iar vechiul M1 a fost primul produs al BMW M acum mulți ani în urmă.

Vezi primul prototip BMW cu patru electromotoare, care se și poate întoarce în loc: (video) BMW M GmbH începe testele pentru modelele electrice de înaltă performanţă

Cmentariile sunt închise