(foto/update) Noul Skoda Enyaq iV are un „televizor” impunător pe bord

(update 1.09.2020) Noul Skoda Enyaq iV, primul electromobil Skoda făcut pe baza platformei MEB şi primul SUV electric al mărcii, va fi prezentat în premieră mondială în seara zilei de astăzi. Până atunci, iată că primele imagini s-au scurs deja în reţeaua online.

Fotografiile ne confirmă prezenţa la exterior a unei grile de radiator de dimensiuni generoase, dar şi iluminate, în timp ce principala atracţie din habitaclu va fi un monitor central şi tactil de 13 inci, cât al unui laptop!

(update 12.08.2020) Skoda dezvăluie designul exterior al noului Enyaq iV

Primul Skoda electric construit pe platforma MEB va fi prezentat pe 1 septembrie, dar șeful designului exterior Karl Neuhold a descris deja ceea ce fanii de eMobility și ai mărcii cehe pot aștepta cu nerăbdare.

SUV-ul încrezător în sine va avea un design dinamic și emotiv, cu proporții inovatoare. În același timp, Enyaq iV rămâne practic și fidel valorilor mărcii cehe.

Conceptul de design dinamic combinat cu linii puternice și suprafețe plane este ceva ce Enyaq iV împarte cu modelele Scala și Octavia. Dar proporțiile noi, făcute posibile de platforma MEB, aduc o nouă schimbare în acest limbaj de design.

Cu o cabină a ocupanților mașinii mutată înainte, o parte frontală distinctivă cu grilă tipică a radiatorului într-o poziție ridicată, capotă scurtă, linii de acoperiș coborâte treptat, un ampatament lung și roți mari, proporțiile mașinii sunt complet noi. Coeficientul de rezistenţă aerodinamică declarat este de 0,27 Cd, care este cu mult superior majorității SUV-urilor.

Amintim că modelul măsoară 4.685 x 1.877 x 1.618 x 2.765 mm în lungime, lăţime, înălţime şi ampatament respectiv.

Iată primele schiţe cu designul exterior al maşinii care va debuta la 1 septembrie:

(update 30.07.2020) Skoda Enyaq iV va introduce un nou concept interior pentru maşinile mărcii

Noul Skoda Enyaq iV este o mașină inovatoare pentru producătorul auto din Cehia. Fiind primul model al mărcii, construit pe platforma MEB, vine cu multe schimbări și un nou concept interior. Norbert Weber, designer-şef interior la Skoda, a dezvăluit deja ce inovații ne putem aștepta să găsim în mașină.

Interiorul primului electromobil Skoda se bazează pe o nouă filozofie a brandului. A fost conceput astfel încât ocupanții mașinii să se simtă ca acasă în ea și să se bucure de petrecerea timpului acolo. Dezvoltarea tehnică care face posibilă această schimbare este platforma MEB care asigură o podea plată și un ampatament lung care permite o amenajare mai aerisită și practică a interiorului. 

De asemenea, MEB aduce noi funcții digitale care sunt folosite pentru a controla mașina și a comunica între șofer și pasageri. Noile caracteristici cheie includ un monitor central tactil de 13 inci și un inovator head-up display cu funcții de realitate augmentată.

Skoda MEB platform

Noul „aranjament digital” al interiorului permite linii simple, minimaliste, care sporesc sentimentul spațiului. În același timp, noul interior pune accentul pe combinații moderne de materiale care ajută la crearea unei atmosfere plăcute. Și mai mult, va fi mai ușor ca niciodată pentru clienți să adapteze interiorul pentru a se potrivi gustului lor. 

„În loc de liniile de echipament obișnuite și numeroase opțiuni suplimentare, oferim pentru prima dată noile noastre selecții de design (Design Selections) în Enyaq iV. Acestea sunt o reminiscență a mediilor de locuit moderne, cu culori și materiale care se coordonează perfect”, spune Norbert Weber.

În plus, alegerea materialelor din Enyaq iV reprezintă o etapă de durabilitate. Husele scaunelor, de exemplu, pot fi confecționate dintr-o combinație de 40% lână și 60% fibre din sticle de plastic reciclate. Iar tapițeria din piele în culoarea coniacului își ia umbra dintr-un extract de frunze de măslin.

P.S. În filmuleţul de mai sus puteţi observa şi o schiţă cu designul exterior al maşinii, dar şi faptul că modelul Enyaq iV va avea o grilă de radiator iluminată.

(update 22.07.2020) Noul Skoda Enyaq iV se prezintă la 1 septembrie 2020, exact după patru ani de la debutul lui Kodiaq

Skoda anunţă astăzi data premierei primului său SUV electric – Enyaq iV. Coincidenţă sau nu, dar se va întâmpla după exact patru ani de la debutul primului său SUV full-size Kodiaq, în ziua de 1 septembrie 2020. Evenimentul de prezentare va fi organizat în seara zilei în cauză, în Praga, de la ora 20:00, ora Moldovei.

Alături de acest anunţ, Skoda a lansat o imagine a siluetei vehiculului, oferind un preview al modelului său nou, cel mai important din acest an, în care mai şi sărbătoreşte 125 de ani de istorie. Noul Skoda Enyaq iV combină virtuți tipice mărcii, cum ar fi un spațiu generos, un design emotiv și proporții echilibrate, cu o experiență de condus durabilă, dar distractivă.

Silueta noului model oferă o idee despre proporțiile noului flagship al brandului. O secțiune frontală scurtă și o linie de acoperiș alungită creează un exterior dinamic, oferind în același timp o cantitate generoasă de spațiu tipic mărcii. Noul SUV are un interior la fel de spațios ca al unui Kodiaq, în ciuda faptului că are o lungime mai scurtă decât a unei Octavia.

În încercarea noastră de a pune mai multă lumină peste silueta maşinii, Skoda nu ne-a lăsat să vedem mai multe detalii, în schimb invitându-ne printr-un mesaj ascuns în umbră să ne vedem în Praga la început de toamnă. Inteligentă mişcare, Skoda 🙂

(update 07.05.2020) Skoda dezvăluie caracteristicile cheie ale modelului electrichttps://autoblog.md/video-noul-skoda-enyaq-iv-cinci-variante-de-propulsie-si-trei-de-baterie-o-versiune-rs-si-o-editie-de-start-limitata/


(12.02.2020) Oficial: Skoda Enyaq – denumirea primului SUV electric al mărcii

ŠKODA ENYAQ este numele primului SUV electric al mărcii cehe, care va fi bazat pe setul de instrumente de electrificare modulară (platforma MEB) a Grupului Volkswagen şi va fi lansat în curând în producția de serie.

Cu primul SUV integral electric, Skoda creează o nouă nomenclatură care combină „E” (în ​​referință la electromobilitate) cu „Q” (care caracterizează litera finală a succesului familiei sale de SUV-uri). Cu noul Enyaq, producătorul ceh de mașini face încă un salt în noua eră a electromobilității în 2020.

skoda enyaq name

Denumirea mașinii electrice este derivată din cuvântul din limba irlandeză „enya”, însemnând „sursă de viață”. Enya însuși provine din cuvântul gaelică (irlandeză veche) „Eithne”, care înseamnă „esență”, „spirit” sau „principiu”. Aceste semnificații diferite permit crearea de perspective diferite asupra numelui noului SUV.

„Sursa de viață” simbolizează intrarea producătorului auto în noua eră a electromobilității și este în conformitate cu revendicarea mărcii Skoda – „Condusă de inventivitate – idei inteligente din 1895”. Reprezintă și un nou început, care merge mână în mână cu temperamentul noului Enyaq și cu pasiunea și puterea inovatoare a inginerilor săi pentru noul SUV electric. „Enya” este autentic, plin de caracter și plin de viață, ușor de pronunțat și de amintit și se potrivește perfect cu zorii unei noi ere din istoria companiei de 125 de ani.

Enyaq urmărește cunoscuta nomenclatură atribuită SUV-urilor mărcii. La fel ca numele modelelor de succes KodiaqKaroq și Kamiq, care sunt derivate din limba poporului inuit care locuieşte în nordul Canadei și al Groenlandei, Skoda combină viitorul vehiculelor complet electrice bazate pe MEB cu limba irlandeză dintr-o regiune legendară de la nordul ţării. „E” la începutul numelui înseamnă electromobilitate, iar „Q” la sfârșit creează o legătură clară cu virtuțile unui SUV.

Skoda Enyaq este primul vehicul de serie al mărcii cehe bazat arhitectura MEB și următorul din peste zece modele electrice, care vor fi lansate sub noul sub-brand iV până la sfârșitul lui 2022. Până în 2025, Skoda se așteaptă ca vehiculele integral electrice și modelele cu unități plug-in hybrid să reprezinte 25% din vânzări sale totale. Până în 2021, producătorul de automobile va investi două miliarde de euro în dezvoltarea de modele electrice și un ecosistem holistic, interconectat pentru soluții de mobilitate moderne și ecologice.

Prima fotografie detaliată oferă o privire asupra designului modelului Skoda Enyaq. Aceasta prezintă inscripţia din spatele SUV-ului, cel care este cel de-al doilea vehicul electric al mărcii după Skoda Citigoᵉ iV. Când îi va avea loc prezentarea deocamdată nu se cunoaşte, însă în acest an la sigur.

Iată maşina care se va transforma în noul Enyaq:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/