(video) Bugatti a început livrările noului W16 Mistral. Deosebirile principale față de un Chiron

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Bugatti a început să livreze clienților noul W16 Mistral, ultimul model cu motor W16. Până acum, oficial, singurul hypercar francez fără acoperiș era considerat Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse din 2012, acesta având o caroserie tip Targa. Iar Chiron din 2016 și până în prezent nu s-a făcut într-un format similar.

Abia în august 2022, Bugatti W16 Mistral a fost prezentat la Pebble Beach Concours d’Elegance. La acea vreme era încă în stadiu de pre-producție, dar acum a început producția de vehicule comerciale și trimiterea lor imediată în garajele proprietarilor.

Deși îl are pe Chiron la bază, compania auto a decis să-l individualizeze, inclusiv prin denumire, existând și o serie de motive. W16 Mistral este destul de diferit atât la exterior, cât și din punct de vedere structural.

O serie de elemente de design au fost deja testate pe unicul La Voiture Noire și pe extremul Bolide. Și, dacă nu ați știut până acum, modelul nu repetă formatul lui Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse, fiind complet lipsit de vreun acoperiș!

Potrivit directorului tehnic al mărcii, Emilio Scervo, pur și simplu scoaterea plafonului de pe coupeul Chiron „nu ar fi îndeplinit standardele fără compromisuri ale Bugatti și în genere familia Chiron nu a fost niciodată destinată să aibă un model roadster”. 

  • Odată cu apariția noilor panouri exterioare ale caroseriei, structura monococă portantă din fibră de carbon a suferit și ea schimbări, inclusiv modificări parțiale de formă. Iar pentru a menține rigiditatea corpului sunt utilizate cele mai noi materiale compozite, chiar mai ușoare și mai rezistente decât are Chiron.
  • Portierele îi sunt proiectate de la zero pentru a absorbi mai bine energia dintr-un posibil impact lateral.
  • Complet nou este un sistem general de admisie a aerului.
  • Designul prizelor de aer inovatoare cu inducție, din spatele tetierelor scaunelor, a fost optimizat nu numai pentru a furniza aer puternicului W16, dar și pentru o mai bună aerodinamică generală a autoturismului. De asemenea, aceste elemente realizate dintr-o structură personalizată din fibră de carbon pot suporta greutatea totală a vehiculului în cazul în care acesta se răstoarnă. 
  • În cele din urmă, în cabină a apărut un sistem audio special și o tapițerie specifică din piele rezistentă la uzură, concepute pentru a compensa particularitățile unei mașini care nu ar fi de dorit de utilizat prin ploaie. Levierul cutiei de viteze – prelucrat dintr-un bloc solid de aluminiu – prezintă un omagiu adus celebrei sculpturi „elefantul dansator” a lui Rembrandt Bugatti.

Motorul W16 de 8.0 litri, la care sunt conectate patru turbocompresoare masive, generează 1.600 CP și 1.600 Nm de cuplu, fiind similar cu cel de pe Chiron Super Sport. În continuare nu se menționează timpul necesar pentru exercițiul 0-100 km/h, însă viteza maximă îi este limitată la 420 km/h.

Doar 99 de unități vor fi produse, toate fiind deja vândute înainte de prezentarea din 2022. Prețul fiecărui W16 Mistral este de 5.000.000 de euro fără taxe și opțiuni, dublu decât s-a cerut pentru un Chiron standard în 2016.

Cmentariile sunt închise