Cea mai valoroasă companie din lume a investit 700 de milioane de dolari în noul brand rival pentru Tesla

Anunţ incredibil din partea tinerei companii Rivian. Munca tuturor experţilor care au făcut o echipă (peste 750 de oameni) a fost răsplătită semnificativ. Rivian anunţă astăzi că Amazon a ales să investească în ea 700.000.000 de dolari!

Investiția vine la scurt timp după ce a dezvăluit pick-up-ul electric R1T şi SUV-ul electric R1S, în noiembrie anul trecut, la Salonul Auto de la Los Angeles pe care l-am vizitat şi noi.

https://www.youtube.com/watch?v=n3F-I-pLe_k

Începând cu o foaie curată, Rivian și-a dezvoltat vehiculele cu un caracter aventuros în centrul fiecărei decizii de proiectare și de inginerie. Produsele de start ale companiei, R1T și R1S, capabile să ofere o autonomie de peste 640 de km și o combinație de neegalat de performanță, off-road și de utilitate.

Aceste vehicule folosesc o platformă modulară flexibilă sub forma unui skateboard, dezvoltată la fel de către companie. Livrările sunt planificate să înceapă deja în anul 2020.

“Această investiție este un reper important pentru Rivian și trecerea sa la mobilitatea durabilă. Dincolo de simpla eliminare a compromisurilor care există în jurul performanței, capacității și eficienței, lucrăm pentru a conduce inovarea în întreaga experiență a clientului. Livrarea pe această viziune necesită parteneri corecţi și suntem încântați să avem Amazon cu noi în călătoria noastră de a crea produse, tehnologie și experiențe care resetează așteptările faţă de ceea ce este posibil”, a declarat RJ Scaringe, fondatorul Rivian și CEO.

“Suntem inspirați de viziunea Rivian pentru viitorul transportului electric. RJ a construit o organizație impresionantă, cu un portofoliu de produse și tehnologii care se potrivesc. Suntem încântați să investim într-o astfel de companie inovatoare”, a declarat Jeff Wilke, CEO-ul Amazon Worldwide Consumer.

Rivian va rămâne o companie independentă după această investiţie, fără a da careva acţiuni în schimb. Amazon conduce runda de investiţii, care include participarea acționarilor existenți. Detalii suplimentare despre această investiție vor fi dezvăluite mai târziu.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/