Cel mai reuşit kit estetic pentru acest SUV? Mercedes-Benz G-Class INFERNO va fi adus de TopCar la Geneva

Atelierul de tuning din Federaţia Rusă TopCar Design este unul dintre favoriţii noştri în ce priveşte schimbarea de look pentru maşinile sportive. Compania are deja o experienţă în domeniu şi are proiecte pe bază de zeci de maşini, inclusiv colaborări individuale.

Şi în acest an, atelierul şi-a rezervat un stand la Salonul Auto de la Geneva pe care îl vom vizita şi noi, iar printre maşinile pe care le va arăta este şi noul G-Class W463 în kit INFERNO.

Proiectul a început să fie pregătit încă din primăvara lui 2018 şi iată că abia acum este gata după ce a fost testat şi aerodinamic.

Noul kit pentru Mercedes-Benz G-Class de la compania TopCar Design poate fi considerat unul dintre cele mai perfecte produse de felul său și are un număr foarte mare de elemente individuale, dar şi unele complexe-compozit. Bara de protecție frontală seamănă cu stilul corporativ al mașinilor AMG cu un spoiler central în formă de A, dar reține în primul rând stilistica generală a TopCar Design – linii mai agresive și mai curate, combinate cu o cantitate mare de fibră de carbon.

Doar bara de protecţie faţă conţine 11 elemente vizibile și multe alte detalii ascunse de privirea observatorului. Partea frontală a mașinii include, de asemenea, o capotă făcută complet din fibră de carbon, inserţii pe faruri şi emblema atelierului în locul celei Mercedes-Benz de pe grila radiatorului.

Vezi şi: Atelierul Manhart a modificat tehnic noul Urus şi vinde o maşină cu parcurs de două ori mai scump

Noua capotă este un motiv separat de mândrie pentru specialiştii și designerii TopCar Design, fiind compusă din şase părţi individuale: jumătăți superioare și inferioare, panou de protecție termică, prize de aer și inserții decorative.

Capota este fabricată din fibră de carbon în combinaţie cu kevlar, iar o caracteristică interesantă este că partea inferioară a capotei este împodobită cu un strat compozit al acestor două materiale, o ţesătură în stil militar.

Bara de protecție frontală este legată direct de bosajele aripilor care măresc vizual, şi mai mult, lăţimea maşinii cu 20 şi 25 de mm pe faţă şi spate respectiv, motiv pentru care au fost instalate extensii între osie şi roţi. Legătura prin bosaje continuă prin noile praguri laterale spre cele spate.

Pragurile scot la iveală frumos şi noile terminaţii ale eşapamentului cu un profil intern foarte interesant. De asemenea, pe plan lateral există mai multe inserţii din fibră de carbon – în total 10 detalii împrejurul caroseriei.

Partea posterioară este dominată de o nouă bară de protecţie cu un nou difuzor integrat, dar şi de o nouă carcasă pentru roata de rezervă, făcută din fibră de carbon şi cu logoul atelierului pe aceasta.

Mai mult, pentru partea superioară a SUV-ului se oferă un panou suplimentar cu LED-uri, inserţii laterale din carbon prin care se creează un efect vizual din lateral privit, precum că, acoperişul este complet din fibră de carbon, dar şi un nou spoiler.

Vezi şi: (foto) Câte trei de fiecare. TopCar Carbon Edition pentru Porsche Panamera Turbo și 911 Turbo S Cabrio

TopCar Design menţionează că majoritatea elementelor din kit sunt fabricate din fibră de carbon autentică și au două opțiuni de finisare: fie materialul decorativ scump este vopsit deasupra în culoarea caroseriei, fie stă expus la vedere, fiind acoperit cu un strat de lac protector transparent.

Pachetul de bază include o bară de protecție frontală cu toate componentele de pe aceasta, extensiile de pe aripi, inserţiile de pe aripile faţă, pragurile laterale şi bara de protecţie posterioară cu toate componentele prevăzute. Toate celelalte elemente sunt opţionale.

Ce face unic acest proiect de tuning estetic este complexitatea producţiei setului de elemente care alcătuiesc acest kit, din peste 70 de părţi, realizate dintr-o combinație de carbon și kevlar prin metoda de turnare prin vid. Spre deosebire de atelierele care fac aceste elemente doar la suprafaţă din carbon, toate produsele din setul INFERNO au o parte internă și externă produse din aceleași materiale de înaltă calitate (carbon și kevlar), iar din această cauză complexitatea producției creşte de două ori. Dar, în ciuda complexității designului body kit-ului, acesta este foarte ușor de instalat și nu necesită muncă suplimentară și pre-montaj.

Apropo, datorită particularităților tehnologice complexe de fabricare a acestor produse de înaltă calitate, TopCar Design este în măsură să producă nu mai mult de un set în 14 zile! Acest lucru confirmă într-adevăr faptul că G-Class INFERNO este unul dintre cele mai complexe și mai exclusive kituri. Proprietarului unei astfel de maşini i se garantează că va fi în centrul atenţiei oriunde nu s-ar afla în această lume.

Vezi şi: (foto) Atelierul de tuning TopCar din Rusia prezintă Mercedes-Benz V-class INFERNO

Ce ţine de preţuri. Costul setului minim din acest kit, cu toate componentele vopsite în culoarea caroseriei, este de 17.707 euro după cursul actual de schimb (plus alţi 5.302 euro pentru vopsire şi instalare). Acelaşi set minim însă cu părţile din fibră de carbon la vedere costă 22.965 de euro. Preţul kitului maxim costă 24.851 şi 36.790 de euro respectiv.

Capota din fibră de carbon vopsită în culoarea caroseriei sau din fibră de carbon expusă la vedere costă alţi 5.892 sau 6.959 de euro respectiv.

La alegere se mai pun la dispoziţie seturi de jante noi: de mărimi 21-22 de inci costă 6.217 euro, iar de 23 de inci costă 7.144 euro.

Vezi şi: (foto) Maşina care costă peste 100.000 de euro şi care a făcut furori pe drumurile din Anenii Noi

Dar asta nu este tot! Experții companiei TopCar Design oferă posibilități practic nelimitate când vine vorba de personalizarea interiorului. În special, atelierul a devenit celebru pentru lucrările cu folosire pe scară largă a pielii naturale de crocodil, a aurului, diferitor tipuri de fibră de carbon și piele, lemn scump și structuri exclusive de polimer. Orice client sofisticat găsește ceva nou.

Mai mult, în colaborare cu alt atelier de tuning din Federaţia Rusă, GoshaTurboTech, se propun diverse programe pentru sporirea puterii motorului, prin mărirea volumului agregatului, upgrade al turbo compresoarelor, unităţilor electronice de control transmisiilor şi a altor lucrări complexe. Powerkit-urile se numesc GTT700, GTT800, GTT850, care indică numărul de CP obţinuţi, iar cu cel de top maşina va produce un cuplu maxim de 1.050 Nm.

Pe primul G-Class INFERNO, care va fi prezentat la Geneva Motor Show, experții de la TopCar Design pentru prima dată au aplicat o vopsea exclusivă creată cu forţe proprii – o nuanţă verde semi-mată deosebit de atrăgătoare.

Un alt detaliu exclusiv pe care îl vor descoperi vizitatorii expoziţiei este o tapiţerie cu o textură unică – o împletitură care aminteşte textura fibrei de carbon. Această soluție de interior este folosită pentru prima dată în lumea tuning-ului auto și este un mare plus față de imaginea externă a maşinii.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/