Dacă încă nu a făcut VW, face ABT! Cum modelele Transporter şi Caddy pot deveni electromobile

Încă o premieră la Salonul Auto de la Geneva. Noul ABT e-Transporter va fi prezentat la această expoziţie de maşini într-o versiune tunată pentru prima dată, chiar înainte de începerea producției în serie.

Vehiculul complet electric este o dezvoltare in-house a atelierului german de tuning și se bazează pe un VW T6, care a fost electrificat de specialiştii subdiviziunii ABT E-line.

Centrul de expoziţii Palexpo, unde vor merge şi noi pentru a participa la noua ediţie a Salonului Auto de la Geneva, nu se află departe de lacul Geneva. Nivelul apei din lac este reglementat de centrala electrică Barrage du Seujet, care generează în jur de 21.1 milioane de kWh/an. Acest lucru ar putea fi folosit pentru a încărca bateria noului ABT e-Transporter mai mult de o jumătate de milion de ori.

Cu această cantitate vastă de energie, cu acest Transporter electric, s-ar putea face şi înconjurul pământului de aproape 3.000 de ori.

Noul program de tuning pentru acest vehicul va fi disponibil exclusiv prin dealerii ABT Sportsline. Ceea ce vom vedea la Geneva este o maşină cu un Aerokit nou, care include o bară de protecţie reproiectată, inserţii pe grila modificată a radiatorului, praguri laterale, noi, un spoiler spate şi o bară de protecţie posterioară modificată, alături de nişte capace speciale în locul în care cândva ieșeau terminaţiile eşapamentului.

De asemenea, privirile pot fi atrase de un set frumos de jante din aliaj de 20 de inci ABT Sport GR. Ca un punct culminant, jantele vopsite într-un negru lucios au un finisaj caracteristic, o margine de culoare verde în acest caz pe vehiculul de expoziție. Acestea sutn combinate cu anvelope Continental care măsoară 275/35 ZR20.

Suplimentar, maşina mai conţine un ABT suspension springs kit, noi arcuri pentru suspensie, care fac acest T6 mai manevrabil şi mai arătos datorită gărzii la sol scăzute. Nu în ultimul rând, caroseria maşinii de prezentare este personalizată cu autocolante văzute anterior pe prototipul ABT RS6-E, care a fost prezentat în 2018 și a provocat destulă “agitație” datorită sistemului său de propulsie hibridă cu o putere de până la 1.020 CP.

Vezi şi: (video) Ediţie specială şi limitată, cu până la 530 de CP. ABT RS4+ va fi expus public la Geneva

Din punct de vedere tehnic, aflăm că acest ABT e-Transporter produce 111 CP și un cuplu maxim de 200 Nm dintr-un motor electric instalat sub capotă în locul celui vechi cu ardere internă. O baterie cu o capacitate de 37.3 KWh asigură o autonomie de până la 208 km, consumul estimativ fiind de 18 kWh pentru 100 km parcurşi.

Opţional, va fi posibil de optat pentru o baterie cu o capacitate de 74.6 KWh. Varianta va fi perfectă pentru cei care vor face excursii, datorită autonomiei extinse până la aproape 400 de km! La o stație de încărcare rapidă CCS (40 KW), bateria poate fi încărcată până la 80%  în doar 49 minute (versiunea cu 37.3 KWh) sau în 98 minute (versiunea cu 74.6 kWh).

Pe lângă capacitatea de a rula electric, ABT e-Transporter rămâne a fi şi o maşină practică aşa cum a fost concepută. Fiind făcut pe baza modelului cu ampatament lung, acesta oferă 6.7 m³ de spaţiu de încărcare a bagajelor. Componentele electrice vor fi amenajate şi pe versiunea Caravelle, dedicată transportului de pasageri.

Apropo, pentru sarcinile de transport care nu necesită mărimile oferite de ABT e-Transporter, va exista, de asemenea, un ABT e-Caddy ca o alternativă. Cu până la 4.2 m³ în compartimentul de încărcare și cinci locuri pentru pasageri, acest vehicul este ideal pentru o varietate de utilizări.

Sub capotă are același motor, și, prin urmare, demonstrează aceleaşi performanțe ca şi fratele său mai mare. Totuşi, modelul este disponibil numai cu cel mai mic set de baterii, însă autonomia cu acesta poate depăşi uşor 220 de km şi acest lucru se datorează atât dimensiunilor, cât şi greutăţii mai mici comparativ cu a Transporter-ului electric. Viteza maximă pe care o poate atinge este limitată la 120 de km/h, la fel fiind şi în cazul microbuzului.

După cum am menţionat anterior, noul e-Transporter este o dezvoltare proprie a atelierului de tuning. Totuşi, fiind un partener oficial premium al diviziei Volkswagen Commercial Vehicles, vânzările microbuzului electric, dar şi a utilitarei e-Caddy, se vor desfăşura inclusiv prin dealeri oficiali VW. Primele livrări vor demara de la începutul trimestrului III al acestui an.

Vezi şi: (foto) ABT Sportsline vine la Salonul Auto de la Geneva cu primul program de tuning pentru noul A6 Avant

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/