(foto) Premieră: VW prezintă familia actualizată T6.1 şi începe cu Multivan facelift

VW începe să actualizeze familia de microbuze T6 pentru că deja au trecut patru ani de la prezentarea noii generaţii şi este normal ca după o astfel de perioadă să urmeze un facelift. Noul T6.1 este prezentat iniţial sub forma lui modelului Multivan, cel mai scump.

Noul VW Multivan facelift are acum o expresie facială nouă: farurile LED și bara de protecție frontală s-au schimbat, în timp ce grila radiatorului are noi dimensiuni, dar şi design, pentru o răcire mai eficientă a motoarelor moderne. De asemenea, a fost modificat şi designul stopurilor, în versiunile scumpe fiind full LED.

Iată cum arăta maşina până la facelift:

Habitaclul a fost reproiectat mai serios. Volanul, planşa de bord și panourile uşilor sunt complet noi. Blocul cu ecranul sistemului multimedia este acum mutat mai aproape de conducătorul auto, iar în locul deflectoarelor de aerisire care erau câte unul de fiecare parte a ecranului anterior, VW a montat unul dublu cu o ajustare separată pentru a îndrepta curenţii de aer atât în sus, cât şi în jos.

Noul Multivan facelift poate fi comandat acum şi cu un panou de bord digital. Ca și în cazul autoturismelor VW cu o astfel de dotare, afișajul color de 10.25 inci arată toate informaţiile necesare şi chiar hărţi de navigaţie.

Pentru versiunile simple ale maşinii a fost păstrat sistemul multimedia MIB2 cu un ecran tactil de 6.5 inci, însă pentru o taxă suplimentară şi standard pe versiunile scumpe ale autovehiculului se poate oferi o instalaţie modernă MIB3 cu o cartelă SIM inclusă, sistem de control vocal, Bluetooth, două ecrane la alegere (8.0 sau 9.2 inci) şi altele. A mai apărut şi un panou pentru încărcarea prin inducţie electromagnetică a telefoanelor compatibile.

Iată cum arăta bordul pe modelul dinainte de facelift:

Printre noile opțiuni anunţate se mai numără o priză la 230 de volţi lângă scaunul șoferului și un sertar cu lacăt pentru depozitare, sub bancheta pentru pasageri. Mai mult, în locul său se poate comanda o bază goală pentru încă un scaun, care va permite transportul obiectelor lungi. În acest caz, lungimea obiectelor ce vor fi posibile de transportat creşte de la 2.450 la 2.800 de mm într-un Multivan cu ampatament standard şi de la 2.900 la 3.300 de mm într-o maşină cu ampatament alungit.

Habitaclul, ca şi anterior, dispune de posibilitatea de a fi configurat şi transformat după necesităţile clientului, prin scaune întoarse contra direcţiei, încălzire suplimentară, şenile pentru mişcarea longitudinală a scaunelor, o plasă pentru delimitarea portbagajului şi altele.

Poate una, dacă nu cea mai importantă îmbunătățire tehnică este schimbarea servodirecţiei hidraulice pe una electromecanică. Acest lucru a permis echiparea lui Multivan cu un întreg complex de asistenți de conducere care au de-a face cu direcţia. Deja în configurația de bază se oferă Cross Wind Assist, care compensează influența vântului lateral puternic.

Pentru un cost suplimentar se oferă un sistem de menţinere în bandă, unul de parcare automată, sistem de recunoaştere a indicatoarelor rutiere printr-o cameră frontală, Rear Traffic Alert și Trailer Assist: un asistent care îl ajută pe şofer să se deplaseze în siguranţă în marşarier cu o remorcă conectată. Conducătorul auto trebuie doar să stabilească direcția de mișcare prin manipularea joystick-ul de reglare a oglinzilor (indicii de contur apar pe ecranul central), iar maşina se va ocupa singură de întoarcerea corespunzătoare a volanului.

În funcţie de motorul ales, capacitatea de tractare a microbuzului este de până la 2.500 de kg.

Sub capotă avem următoarea situaţie: fără o alternativă pe piața europeană, turbo diesel-ul de 2.0 litri a fost modernizat din nou. În versiunea de bază puterea sa a crescut de la 84 la 90 CP, iar în locul opţiunilor cu 102 și 114 CP a venit una cu 110 CP. Configurațiile cu 150 şi 199 de CP (agregat 2.0 TDI Biturbo) au rămas aceleaşi.

De asemenea, o cutie robotizată pre-selectivă DSG este disponibilă acum ca opţiune pentru agregatul cu 150 de CP, în timp ce pe maşina cu 199 de CP vine standard.

Totodată, doar în combinaţie cu aceste două motorizări se poate comanda sistemul de tracţiune integrală 4Motion cu ambreiaj pentru conectarea punţii spate.

O altă noutate despre care am anunţat anterior şi despre care anunţă şi VW este că T6.1 se pregătește pentru trecerea pe electricitate! O versiune full electrică este dezvoltată împreună cu atelierul german de tuning ABT Sportsline.

În acest caz microbuzul va fi echipat cu un motor electric ce produce 112 CP şi 200 Nm, dar şi o baterie cu o capacitate de 38.8 sau 77.6 kWh, pentru o autonomie de până la 400 de km. Astfel de maşini vor fi disponibile la comandă doar la dealerii oficiali.

Vânzările modelului Multivan facelift vor începe abia din toamna acestui an. Până atunci, Volkswagen va dezvălui şi celelalte versiuni ale familiei – Transporter, California și Caravelle, deşi nu se vor deosebi prea mult.

Timp de şase generaţii, de la T1 până la T6 inclusiv, VW a vândut aproape 12 milioane de exemplare în toată lumea.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/