(foto/video) Premieră mondială: Range Rover Velar

După mai multe anunţuri intrigante, aseară, compania Land Rover a prezentat la Design Museum din Londra noul său SUV pe care l-au numit Range Rover Velar.

Premiera mondială a maşinii de teren construite pe o platformă din aluminiu va fi organizată la Salonul Auto de la Geneva.

Maşina va ajunge în Republica Moldova la sfârşitul verii. Preţurile sunt deocamdată necunoscute pentru piaţa noastră.

https://www.youtube.com/watch?v=GKf_KL37aU0

Noul Land Rover Range Rover Velar a fost poziţionat în gamă aşa după cum se presupunea, cu o treaptă mai sus de crossoverului Evoque şi cu una mai jos de Range Rover Sport.

După cum am menţionat, britanicii au ales să construiască modelul pe un şasiu uşor făcut în mare parte din aluminiu. Acelaşi este folosit şi pe modelul Jaguar F-Pace.

Numele Velar se traduce prin “a acoperi sau a ascunde în umbră”. Aceeaşi denumire a purtat-o şi primul concept Range Rover.

Dimensiunile noului model sunt: lungime – 4.803 mm, lăţime – 1.930 mm, înălţime – 1.930 mm, ampatament – 2.874 mm. Volumul portbagajului măsoară 632 de litri, iar cifra creşte până la 1.731 de litri odată cu rabatarea scaunelor.

Designul maşinii nu mai este o surpriză pentru că l-am aflat din câteva imagini “scurse” înainte de prezentare pe internet. Modelul va fi cunoscut în trafic, având un exterior cu forme care se aseamănă practic oricărui model din gamă, însă noutatea are nişte linii mai rotunde şi mai “moi”. Datorită acestui lucru din profil arată mult mai agresiv şi mai sportiv.

Pe uşi nu există mânere tradiţionale, ci unele care ies din uşi la apăsarea unui buton de pe cheie sau la atingere. Land Rover promite că acestea pot funcţiona cum trebuie până la temperaturi de minus 30 de grade Celsius.

Noul Range Rover Velar se bucură de blocuri optice Matrix-Laser LED a căror fascicule de lumină pot ajunge până la 550 de metri înaintea maşinii. Şi stopurile au elemente LED, care fac maşina şi mai atrăgătoare pe timp de noapte.

Habitaclul noului Land Rover Range Rover Velar este cel mai revoluţionar. Pe consola centrală se pot găsi două ecrane tactile de 10 inci fiecare. Unul se foloseşte pentru sistemul multimedia şi altul pentru controlul unor funcţii ale maşinii, ca de exemplu sistemul de climatizare.

Chiar şi pe volan butoanele sunt tactile, iar în spatele acestuia stau padele pentru schimbul treptelor.

Sistemul multimedia Touch Pro Duo este controlat de un procesor Intel Quad, dispune de o memorie de 60 GB pentru fişiere şi oferă acces la un internet de viteză înaltă. Şi panoul de bord este un ecran digital de 12.3 inci!

De tapiţerie şi materialele textile de la interior s-a ocupat special compania Kvadrat.

Range Rover Velar va fi oferit pe piaţă cu motoare: benzinar de 2.0 litri cu 250 CP, 3.0 litri V6 cu 380 CP şi un diesel de 2.0 litri cu 180 de CP. Toate aceste unităţi vor fi cuplate la o cutie automată cu opt trepte. Tracţiunea integrală are un sistem de blocare a diferenţialului spate.

Clienţii europeni vor avea acces şi la motoare de 2.0 litri Ingenium, diesel şi benzină, cu o putere care va varia între 180 şi 300 de cai putere. De asemenea va exista motoare V6 de 3.0 litri, pe bază de motorină şi benzină, care vor produce 300 şi 380 CP respectiv. Şi acestea vor fi cuplate la o transmisie automată cu opt trepte şi un sistem de tracţiune integrală.

Cel mai “slab” Velar atinge 100 de km/h în 8.9 secunde, în timp ce modelul cu 380 de CP face sprintul în 5.3 secunde.

La acest capitol, noul Velar se aseamănă cu F-Pace şi în acest sens, în viitor ar putea apărea un Velar SVR care va primi imensul V8 de 5.0 litri.

Interesantă este şi suspensia noului SUV britanic. Aceasta este pneumatică şi poate ridica maşina până la 251 de mm deasupra pământului! Standard garda la sol măsoară 213 mm. Datorită acesteia vadurile de până la 650 de mm se pot parcurge foarte uşor.

Vânzările noului Range Rover Velar se vor începe în această primăvară cu o versiune numită First Edition. Totodată maşina va mai putea fi comandată în două versiuni ale exteriorului: una obişnuită şi alta R-Dynamic (din stânga).

Galerie video: (playlist cu 10 videoclipuri care vor derula automat unul după altul)

Documentar despre cum s-a construit Range Rover Velar:

https://youtu.be/in8Ur-BrWm4

Evenimentul de prezentare a lui Range Rover Velar:

Galerie foto:

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/