(foto/video) Premieră: Supercarul Pagani Huayra BC a fost numit în cinstea primului client al companiei

Compania Pagani a prezentat în mod oficial versiunea mai performantă a supercarului Huayra. Modelului i-au fost adăugate în denumire iniţialele BC, de la numele primului client al mărcii italiene Benny Caiola, un bun prieten al lui Horacio Pagani.

Cum era de aşteptat, noutatea are sub capotă un motor V12 bi-turbo dezvoltat de Mercedes-AMG. Potrivit unor informaţii preliminare, agregatul oferă 750 de CP şi 1.000 Nm de cuplu. Cutia de viteze este una robotizată Xtrac cu şapte rapoarte. Transmisia a primit o noi servomotoare electro-hidraulice, sincronizatori din carbon şi un alt tip de program de control pentru buna funcţionare a ambreiajului.

Pentru Huayra BC a fost modificată în totalitate aerodinamica. Şi aici nu vine vorba doar de elementele exterioare (eleron, difuzor, splitter şi aripi), ci şi de canalele de aerisire care se duc în interiorul automobilului pentru a răci componentele care se încălzesc. Majoritatea pieselor sunt noi, în afară de acoperiş.

Reprezentanţii Pagani au menţionat că pe Huayra BC a fost instalată cea mai uşoară şi mai efectivă suspensie din toate care există pe maşinile sport. Toate detaliile şi componentele ei sunt confecţionate din aluminiu folosit la construcţia avioanelor. În linii generale, suspensia dată este mai uşoară cu 25% decât cea care este prezentă pe supercarul de bază.

Sportcarul a mai fost echipat cu un nou diferenţial activ, mecanisme de frânare speciale Brembo, jante de 20 şi 21 de inci (faţă şi spate respectiv), pneuri Pirelli P Zero Corsa şi un sistem de stabilizare adaptat condiţiilor de circuit. În habitaclu nu s-au făcut modificări care să ridice modelul şi mai mult în slăvi.

Greutatea lui Pagani Huayra BC nu depăşeşte 1.218 kilograme, (cu 132 de kg mai puţin decât o Huayra standard).

În vor fi asamblate 20 de exemplare Pagani Huayra BC. Preţul fiecărei maşini este egal cu 2.3 milioane de euro. Cu părere de rău vă informăm că toate exemplarele au deja câte un proprietar.

Cmentariile sunt închise