Lansările Audi în 2019: Şapte modele noi, trei facelift-uri şi trei versiuni PHEV ale unor maşini existente

Producătorii de automobile au intrat deja într-un an nou şi nici în acesta nu se vor opri din cursa care prevede lansarea unor noi modele, actualizate, pentru a-şi spori vânzările. Audi se numără printre aceştia.

În cadrul unui eveniment special organizat de companie în Spania, una din ţările în care în 2018 a fost lider la capitolul vânzări printre mărcile premium, pentru al 25-lea an consecutiv, a dezvăluit dealerilor locali şi oaspeţilor planurile pentru 2019, inclusiv o “hartă” a lansărilor.

Această “hartă” a fost împărţită în patru grupuri principale de maşini şi vedem că pe parcursul întregului an 2019 urmează a fi lansate pe piaţă sau prezentate un număr total de 18 modele, câte cel puţin trei într-un trimestru. Cu toate acestea introduse, gama de produse Audi va fi complet actualizată pentru un start bun în noul deceniu.

Cele patru grupuri despre care vă spuneam sunt: vehicule premium, vehicule electrificate/electrice, vehicule de volum şi vehicule sport. Unele modele sunt poziţionate pe graficul de mai sus într-un mod în care să mai arate că pot fi premium electrificate sau sport de volum.

Pentru că în prezent ne aflăm încă în primul trimestru, putem observa pe această “hartă” a lansărilor mai multe maşini care deja au fost dezvăluite. Acest lucru înseamnă că în primele trei luni ale acestui an urmează lansarea lor pe piaţă şi vorbim despre: noile Audi R8 facelift, Audi SQ2, Audi TT facelift şi Audi e-tron.

Abia din al doilea trimestru al lui 2019 vor începe lansările şi primul pe listă este modelul Audi A6 Allroad de nouă generaţie, făcut pe baza noului A6 Avant. Interesant este că premiera-i va avea loc în primele zile ale lunii martie, la aproape un an distanţă de cea a break-ului A6.

La fel, după prima jumătate a lunii martie vom fi martorii prezentării modelului de performanţă Audi TT RS facelift.

În luna mai, pe la mijlocul acesteia, Audi va organiza premiera europeană a unui model pe care anterior l-a lansat drept exclusivitate pentru SUA. Între timp se pare că s-a răzgândit şi pentru ca să îndeplinească dorinţa unor fani, dar şi să vândă mai multe exemplare, va aduce RS 5 Sportback şi pe continentul nostru.

Al treilea trimestru al lui 2019 va fi cel mai bogat în lansări, unele dintre care le vom vedea şi la Salonul Auto de la Frankfurt, care se desfășoară o dată la doi ani, la fel ca şi cel din Paris. Aşadar, startul sezonului estival va începe prin lansarea a trei SUV-uri!

Primul va fi prezentat modelul plug-in hybrid (PHEV) Q5 e-tron, care va avea cel puţin un motor electric şi o baterie pentru surplus de putere şi posibilitatea deplasării doar pe bază de energie electrică.

La fel în luna iunie va avea loc premiera mondială a unei maşini absolut noi – noul Audi Q4. În baza imaginilor spion în care maşina a fost surprinsă la teste, vă putem spune că acest SUV va fi un Audi Q3, însă cu forme ale caroseriei similare unui SUV coupe, cum este acelaşi Q8 pe care deja l-am testat. Cel puţin farurile şi stopurile, pe prototipul de teste, sunt exact ca şi cele de pe un Q3 de nouă generaţie.

https://youtu.be/GhDAPLd4MY4?t=14

La sfârşit de iunie – început de iulie, Audi va prezenta modelul actualizat Q7. SUV-ul va primi în primul rând o faţă împrospătată cu noi faruri, dar şi o grilă făcută în stilul celor mai noi maşini de teren ale mărcii.

https://www.youtube.com/watch?v=TeSlIYG3PT4

La sfârşit de iulie – început de august, lansările vor continua cu două variante noi ale modelului de nouă generaţie Audi A7 Sportback. În primul rând aflăm că, fără nici o îndoială, germanii vor lansa o versiune de performanţă a modelului – RS 7 – aşa cum a făcut şi pe maşina de generaţie anterioară.

Tot în această perioadă de timp Audi ne va face cunoştinţă şi cu versiunea PHEV a aceluiaşi A7 Sportback – introdusă în premieră de când există acest model, din 2010.

O altă premieră, care va avea loc spre sfârşitul lunii august, va fi cea a lui A4 facelift. De această dată va fi un facelift în toată regula, chiar dacă careva actualizări au fost făcute în vara anului 2018.

Într-un final, în al patrulea trimestru, Audi îl va începe prin premiera unui al treilea model plug-in hybrid – A8! Exact, nava amiral a mărcii din Ingolstadt va primi pentru prima dată în istoria sa o versiune de serie capabilă să fie încărcată de la priză.

În luna octombrie va urma premiera noii generaţii Audi A3. Cel mai probabil întâi va fi prezentat doar modelul în caroserie hatchback. Deocamdată nu există prea multe informaţii despre această maşină.

La sfârşit de octombrie – început de noiembrie, Audi va prezenta al doilea său model de serie complet electric – modelul Audi e-tron Sportback, un SUV coupe a cărui concept a fost arătat în “îndepărtatul” 2017. Acesta ar putea fi un produs derivat al noului e-tron, însă la capitolul design promite a fi mai individual.

Luna noiembrie va culmina prin lansarea a două maşini sport, care vor ajunge pe piaţă cel mai probabil în primul trimestru al lui 2020. Vorbim despre noul Audi RS Q3 şi noul Audi RS 6!

https://www.youtube.com/watch?v=EyoTIuCAk5k

Vezi şi: Audi, BMW sau Mercedes-Benz? Care producător a vândut cele mai multe maşini în 2018

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/