Renault planifică lansarea unui crossover coupe, iar prototipul acestuia va fi arătat la Paris

Compania Renault planifică să lanseze un crossover în caroserie coupe. Prototipul modelului va fi arătat toamna la Salonul Auto de la Paris, scrie Autocar, citând sursa proprie.

renosuv-coupe

Se presupune că decizia francezilor de a dezvolta un crossover coupe conceptual este motivată de succesul modelului experimental Mazda Koeru, arătat în 2015 la Salonul Auto de la Frankfurt.

Prototipul francez va avea trăsături asemănătoare – un acoperit “aruncat” în spate, un caracter vizual sportiv şi un salon cu cinci locuri.

O serie de elemente stilistice ale exteriorului vor fi preluate de la modelul de serie Kadjar. Însă, pe de altă parte, habitaclul va fi unul nou care va ne demonstra soluţiile de viitor ale companiei.

Se aşteaptă ca prototipul să fie echipat cu o unitate de propulsie electrică. Francezii mai planifică extinderea gamei de maşini electrice prin modele ceva mai mari decât Zoe sau Twizy.

Până a lua o decizie de lansare în serie a unui crossover coupe, Renault va prezenta în următorii ani o serie de concepte, toate fiind dezvoltate sub supravegherea designerului-şef Laurens van den Acker.

Cmentariile sunt închise