(video) Euro NCAP: Volvo S90 şi V90 au primit cinci stele. Ford Mustang a dezamăgit din păcate

Organizaţia europeană Euro NCAP a deschis oficial un nou sezon de teste. Primele maşini de pe lista acestui an sunt Volvo S90 şi Volvo V90.

Chiar dacă modelele au fost lansate pe piaţă în 2016 şi au foarte multe tehnologii preluate de la XC90, acesta constituind un avantaj, specialiştii de la Euro NCAP au rămas la fel de impresionaţi.

Reprezentanţii organizaţiei menţionează că ambele maşini oferă printre dotările standard sistemul de frânare automată care poate preîntâmpina o coliziune frontală, acesta având şi funcţie de detectare a pietonilor. Mai mult, au contribuit la rezultatul final al testelor şi sistemele de asistenţă în bandă şi la viteză.

EuroNCAP spune că nu a avut nicio remarcă sau întrebare referitor la protecţia pe care o oferă S90 şi V90.

Scorul final obţinut le depăşeşte pe toate cele ale modelelor testate anul trecut şi astfel aceste două automobile se alătură lui XC90, pentru ca să formeze un TOP 3 al maşinilor cu cea mai mare performanţă la capitolul siguranţă – toate Volvo.

În contrast, la prima rundă de teste a participat şi modelul Ford Mustang din gama de modele a anului 2017. Rezultatele nu au impresionat deloc, luând doar două stele din cele cinci maxime.

Specialiştii Euro NCAP spun că modelul pregătit pentru Europa nu dispune de aceleaşi caracteristici de protecţie pe care le are versiunea americană a coupeului.

În testul frontal, airbag-urile pentru șofer și pasagerul din dreapta nu se umflă suficient pentru a reține în mod corespunzător ocupanții pe scaune. De asemenea, lipsa centurilor cu pretensionare automată poate provoca leziuni grave abdominale pentru pasagerii de pe bancheta din spate.

La simularea unui accident cu impact lateral, capul pasagerului în vârstă de 10 ani poate fi atins de elemente ale maşinii care ies brusc odată cu airbag-ul de tip cortină.

Recent, Ford a anunţat un facelift pentru Mustang şi a spus că va avea sisteme îmbunătăţite de protecţie şi asistenţă. Euro NCAP va testa neapărat modelul actualizat atunci când va fi disponibil pe piaţa europeană.

Cmentariile sunt închise