(video) Noul monopost pentru Formula E arată fantastic! Dorim să le vedem astfel şi pe cele din F1

Organizatorii campionatului sportiv cu monoposturi electrice, Formula E, au prezentat primele imagini cu ce de-a doua generaţie a maşinilor care vor fi folosite în noul sezon!

Electromobilul cu forme complexe va fi prezentat în cadrul Salonului Auto de la Geneva în dimensiunile sale reale, după care echipele participante vor trebui să-şi facă propriile maşini după acest model.

Designul inspirat parcă din filmele SF a fost dezvoltat de compania Spark Racing Technologies, cea care aparţine fostului şef al echipei Renault din Formula 1 – Frederic Vasse.

Spark Racing Technologies mai este şi un furnizor de şasiuri pentru monoposturile electrice, chiar de la începutul campionatului Formula E în 2014.

Vezi şi: Videoclipul zilei: Întrecere între un ghepard şi un monopost din Formula E

“Sub capotă” se află un motor electric a cărui caracteristici sunt deocamdată necunoscute, însă bateriile sunt dezvoltate de McLaren Applied Technologies. Capacitatea acestora a crescut de la 28 la 54 de kWh şi vor putea asigura o autonomie pe toată distanţa pe care trebuie să o parcurgă o maşină în cadrul unei etape, fără ca pilotul să fie nevoit să se mute fizic într-un alt monopost.

Din câte se poate vedea, noua generaţie a monopostului Formula E mai are un sistem de protecţie HALO pentru capul piloţilor. Anterior acesta a debutat şi pe maşinile din Formula 2, iar în Formula 1 vor apărea din acest sezon.

Mai multe detalii urmează să le aflăm în primele zile ale lunii martie.

Noul sezon al Formula E, al cincilea la număr, va începe la sfârşitul anului 2018.

Vezi şi: (foto) Un tânăr din Moldova a desenat schiţele unui monopost Mercedes-Benz pentru Formula E

Cmentariile sunt închise