(video) Noul Toyota GR Super Sport Concept este o maşină care produce 1000 de cai putere!

Toyota şi subdiviziunea sa sportivă TOYOTA GAZOO Racing au prezentat în cadrul Tokyo Auto Salon, o expoziţie de maşini tunate şi modificate organizată în capitala Japoniei, supercarul hibrid GR Super Sport Concept. Noutatea care a impresionat publicul este capabilă să genereze 1.000 de cai putere!

Automobilul foloseşte tehnologii hibride de propulsie, asemenea fiind folosite şi pe prototipul sport Toyota TS050 Hybrid, folosit de echipa mărcii nipone care participă la campionatul FIA WEC.

Cei 1.000 de CP sunt generaţi cu ajutorul unui V6 twin-turbo de 2.4 litri în combinaţie cu sistemul hibrid Toyota Hybrid System-Racing (THS-R). Acesta din urmă este format din alte câteva motoare, însă detalii nu s-au anunţat.

Printre alte detalii care se cunosc remarcăm prezenţa unui şasiu din fibră de carbon, a unei caroserii aerodinamice cu forme inspirate din prototipul menţionat anterior, jante de 18 inci şi anvelope care măsoară 330/710 R18.

Nicio altă informaţie nu a mai fost făcută publică şi despre perspectiva producţiei în serie a unei astfel de maşini nu s-a anunţat.

https://www.youtube.com/watch?v=I8ohHm44e4Q

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise