Mercedes-Benz s-a pomenit în centrul unui nou scandal: S-a dovedit că îi urmăreşte pe clienţi

Majoritatea proprietarilor de smartphone-uri moderne nu mai sunt de mult timp surprinși de capacitatea gadgeturilor de a-și urmări propria locație. Dar, după cum s-a dovedit, în curând vor trebui să se obişnuiască cu acest lucru şi cei care intenţionează să-şi cumpere un automobil nou.

În Marea Britanie un scandal a izbucnit în jurul companiei Mercedes-Benz. S-a aflat că producătorul premium foloseşte trackere care nu pot fi deconectate şi prin care îşi poate urmări clienţii.

Astfel de dispozitive de localizare sunt instalate în majoritatea vehiculelor europene pentru a se putea apela serviciile de urgență în caz de accident sau pentru a fi găsite dacă se fură. Dar, potrivit unei anchete jurnalistice realizată de cotidianul The Sun, Mercedes-Benz folosea echipamentul în scopuri proprii – pentru a-i găsi pe rău-platnicii care luau maşinile în leasing.

Solicitată pentru o reacţie, oficialii companiei au recunoscut că au folosit “semnalizatoarele de urgență” pentru a urmări mișcările datornicilor. Germanii îşi mai motivează acţiunile prin faptul că cumpărătorii și-au dat consimțământul pentru procesarea datelor de geolocalizare la înregistrarea achiziției.

“Procesul de recuperare a proprietății este utilizat în unele cazuri excepționale și numai ca ultimă instanță, atunci când clienții refuză să plătească datoria sau încalcă termenii acordului financiar și ignoră în mod repetat cererile de returnare a produselor. De asemenea, dorim să subliniem faptul că acest lucru nu înseamnă supraveghere constantă “, a declarat reporterilor un purtător de cuvânt al Mercedes-Benz.

Vezi şi: Un proprietar de Mercedes-Benz a primit o compensație după ce a descoperit că tapiţeria scaunelor e parţială din plastic

Unul dintre politicienii britanici, fostul ministru David Davis, a ridicat deja problema şi a cerut o anchetă guvernamentală privind practica producătorului de maşini. Şi activiştii pentru drepturile omului s-au arătat preocupaţi de faptul că există un risc de abuz sau hacking al echipamentelor de urmărire şi astfel este pusă în pericol viaţa personală a automobiliştilor.

Amintim că sistemul eCall este obligatoriu şi cu el trebuie să fie echipate toate mașinile noi din UE începând cu luna martie a anului 2018. Datele privind localizarea vehiculelor și alte informații ar trebui să fie partajate numai cu serviciile de urgență în caz de accident sau la cererea proprietarului.

Vezi şi: (video) Investigaţie în Ucraina. O pensionară în vârstă de 75 de ani deţine un Rolls-Royce Wraith

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/