(video) Noile NIO EL6, Toyota C-HR și Honda CR-V au luat cinci stele la testele Euro NCAP

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Astăzi, Euro NCAP publică rezultatele primei sesiuni de crash teste din 2024. În aceasta au participat crossoverele NIO EL6, noua Toyota C-HR și Honda CR-V. Toate au obținut un rating maximal de cinci stele, însă modelul Honda nu din prima.

Euro NCAP 2024

NIO EL6

Consumatorii devin din ce în ce mai familiarizați cu noile mărci de vehicule datorită afluxului constant de mașini din China și din alte părți, dornice să intre pe piața europeană. Nume precum BYD, Genesis, ORA, VINFAST, Lucid și NIO își stabilesc reputații care rezonează cu consumatorii.

O mașină care face deja știri este EL6 de la NIO. Acest vehicul este un plus inovator și premium în rândul electromobilelor, NIO oferind tehnologia de baterry swap. NIO are deja o gamă largă de modele accesibile în Scandinavia și Germania. ES8, ET7, ET5 și EL7 au obținut deja râvnitul rating de 5 stele al Euro NCAP. NIO EL6 nu se deosebește de frații săi.

NIO EL6 Euro NCAP 2024

Un vehicul mai sigur nu este doar unul care ia în considerare protecția celor din mașină, ci și a celor din afara acesteia. Utilizatorii vulnerabili ai drumurilor (VRU), cum ar fi pietonii și bicicliștii, sunt într-un focus tot mai mare pentru producătorii auto în încercarea de a reduce numărul accidentelor mortale și dăunătoare de pe drumurile europene.

EL6 folosește o cameră, un radar și un LiDAR pentru a-i detecta pe cei din jur. Aceasta este o tehnologie de ultimă oră, dar scumpă, care este acum utilizată doar în câteva vehicule. Sistemul automat de frânare de urgență (AEB) al EL6 funcționează eficient în ceea ce privește coliziunile cu vehiculele de pasageri și este bun la protejarea împotriva VRU. Dar nu și în scenariile motocicliștilor care se apropie sau care fac depășiri.

Toyota C-HR

Toyota C-HR a creat un impact atunci când a fost inițial pe piață în 2016 cu aspectul său unic și funky, revitalizând imaginea de încredere, dar ușor neinspirată a Toyota. Noua generație are mai multă tehnologie și mai mult spațiu, dar și costă mai mult. Cu toate acestea, nu există nicio îndoială că Toyota continuă să acorde prioritate siguranței. Asta reiese din ratingul său Euro NCAP de cinci stele, același pe care l-a primit în 2017.

În ceea ce privește tehnologia, sistemul autonom de frânare de urgență al Toyota C-HR s-a comportat deosebit de bine, obținând note maxime în aproape fiecare test. Sistemul standard de monitorizare a șoferului este indirect, bazându-se pe comenzile de direcție și poziția benzii pentru a detecta indicatorii de conducere somnolentă. Un dispozitiv mai sofisticat de monitorizare directă a ochilor este disponibil ca opțiune, dar nu a fost montat pe vehiculul de testare.

Toyota C-HR Euro NCAP 2024

Honda CR-V

Honda CR-V 2.0 Hybrid a obținut un rating solid de 4 stele cu echipament de bază și 5 stele atunci când a fost echipat cu pachetul opțional Honda Sensing 360. Mașina de bază are o cameră și un singur radar.

Pachetul de siguranță opțional include radare de colț pentru a îmbunătăți performanța sistemului avansat de asistență a șoferului (ADAS) în general, precum și în scenarii specifice de viraj. Pachetul opțional de siguranță a îmbunătățit semnificativ și performanța AEB, în special în ceea ce privește prevenirea coliziunilor cu pietonii și vehiculele.

„Nu este o surpriză faptul că aceste trei mașini sofisticate ating ținta, deși cu un pachet opțional de siguranță în cazul lui CR-V. Este recompensator să vedem soluții avansate de detectare, cum ar fi LiDAR, implementate pentru a oferi o evitare din ce în ce mai bună a accidentelor, cu toate acestea, trebuie să se pună un accent mai mare pe siguranța celorlalți participanți la trafic.

Din păcate, accidentele nu pot fi întotdeauna evitate, iar rezistența ridicată la coliziune rămâne o coloană vertebrală critică. Inspecția noastră post-coliziune, care a fost o parte esențială a evaluării noastre de protecție împotriva accidentelor din 1997, a descoperit deficiențe la toate cele trei vehicule, inclusiv declanșarea slabă a airbagului și alunecarea ocupanților sub centuri.

Producătorii auto ar trebui să fie atenți să nu treacă cu vederea elementele fundamentale în căutarea soluțiilor sofisticate.”

Dr. Michiel van Ratingen, secretar general al Euro NCAP

Cmentariile sunt închise