(video) Wiesmann Project Thunderball este o maşină electrică performantă de colecţie

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Compania germană Wiesmann a revenit în centrul atenției! Mașinile sport ale acestui brand sunt uşor de recunoscut datorită unui design neobișnuit, retro, dar şi a emblemei la fel de neobişnuite – o şopârlă gecko.

Producător german de automobile, care este specializat în decapotabile și coupeuri personalizate, construite manual, a fost fondată în 1988 de frații, inginerul Martin Wiesmann și omul de afaceri Friedhelm Wiesmann. Din 1993 până în 2013 au fost produse doar aproximativ 1.700 de automobile, după care, în 2014, Wiesmann a dat faliment. 

În 2016, omul de afaceri și investitorul britanic Roheen Berry a încercat să revigoreze brandul şi a creat o nouă companie, Wiesmann GmbH, care operează sub aripa Contec Global Corporation. Sediul și fabrica din Dülmen au rămas cele originale. 

Peste un an, în 2017, noua conducere a semnat un acord cu BMW pentru furnizarea de motoare V8 biturbo, iar doi ani mai târziu a fost publicat chiar un teaser pentru noul model Project Gecko. Până în prezent încă nu a fost dezvăluit, deși pe site-ul companiei mai este încă afişat. Acesta ar putea avea propune un V8 şi o cutie de viteze automată cu opt trepte pentru a putea rula cu peste 320 km/h și a face 0-100 km/h în mai puţin de 3.5 secunde.

În paralel însă, pentru a ţine un pas cu ultimul trend, s-a lucrat asupra noului Project Thunderball și s-a reușit finalizarea acestuia. Partener al proiectului este biroul german de inginerie Roding Automobile, care dezvoltă mașini sport electrice și principalele componente de propulsie pentru acestea. La urma urmei, Project Thunderball este un roadster electric cu aspect retro și un hardware modern.

Caracteristici cheie:

  • La fel ca mașinile sport Wiesmann lansate anterior, noutatea are 4.440 mm lungime și 1.285 mm înălțime, iar la bază un cadru spațial din aluminiu. Pentru caroserie se foloseşte aluminiu, oţel şi fibră de carbon.
  • Interiorul este pentru doar doi ocupanţi proiectat. Planşa de bord conţine şapte ceasuri analogice, unele dintre care arată starea de încărcare şi temperatura bateriei. Deși informațiile sunt parțial dublate pe un ecran color din spatele volanului, aceste ceasuri analogice sunt mai degrabă un tribut adus tradiției.
  • Interesant este trenul de rulare al modelului: tracţiune pur spate şi motoare electrice separate cu un control individual pentru fiecare roată de acolo. Produc în total 680 CP şi 1.100 Nm de cuplu, astfel că posesorii trebuie să fie încrezuţi că vor putea ţine maşina sub control!
  • Sub podea se află o baterie originală Roding cu o capacitate de 92 kWh, din care 83 sunt utilizați eficient. Sistemul electric de la bord este unul modern de 800V, astfel că se suportă încărcare rapidă cu maximum 300 kW! Încărcătorul AC are o putere nominală de 22 kW. Autonomia estimată este de 500 km.
  • Roadsterul mai dispune de un sistem puternic de recuperare, cu cinci moduri de intensitate, care sunt controlate prin padele din spatele volanului. Suspensia şi barele anti ruliu sunt complet ajustabile. Se mai anunţă prezenţa unui diferenţial cu alunecare limitată.
  •  În același timp, frânele convenționale sunt și ele bune: mecanismele cu șase pistoane sunt instalate pe roțile din față, cele cu patru pistoane pe roțile din spate, toate discurile au un diametru de 380 mm. Jantele măsoară 21 de inci şi sunt îmbrăcate în anvelope Michelin Pilot Sport 4S.
  • Greutatea declarată a maşinii este de 1.700 kg! Distribuția greutății este de 48:52, în favoarea punții din spate. Este capabil să realizeze 0-100 km/h în 2.9 secunde şi 0-200 km/h în 8.9 secunde.
  • Ar mai fi de notat că este și cel mai practic Wiesmann, deoarece are un portbagaj frontal de 180 de litri și altul posterior de 125 litri. Cel din urmă poate fi utilizat doar dacă este ridicat şi instalat acoperişul.

Wiesmann este gata să preia comenzi, iar preţul aproximativ anunţat este de 300.000 de euro. În total se vor asambla doar 1.000 de unităţi.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise