Volkswagen AG renunță la lupta pentru titlul de cel mai mare constructor auto din lume

Volkswagen își ia rămas bun de la duelul cu Toyota pentru coroana industriei auto. Concernul german Volkswagen AG refuză să mai concureze cu Toyota Motor Corporation pentru titlul de lider în industria auto, în ceea ce privește volumul de mașini produse şi ulterior vândute.

“Nu mai este scopul nostru de a fi cel mai mare producător auto din lume. Dacă ne uităm doar la volum și nu suportăm faptul că într-o lună nu vom fi numărul unu în toate segmentele, atunci acesta nu este calea corectă pe termen lung”, a declarat Christian Vollmer, membru al Consiliului de Administrație al VW Passenger Cars, într-un interviu acordat pentru Automobilwoche.

În schimb, VW se bazează pe satisfacția și profitabilitatea clienților. La urma urmei, trebuie să câștigi banii pentru a finanța schimbarea către e-mobilitate. “Asta era diferit acum zece sau doisprezece ani. Nimic nu depășea volumul”, a recunoscut Vollmer. “Am luat acum o cale complet diferită.”

Volkswagen AG a încercat mulți ani să preia conducerea pe piață și în cele din urmă a făcut-o în 2016. În 2020, Toyota a preluat din nou conducerea. Acum germanii au recunoscut că nu se mai străduiesc din toate puterile să-şi întoarcă coroana.

Vânzările Toyota au scăzut cu 11% anul trecut din cauza pandemiei, dar ale Volkswagen a scăzut și mai mult – cu minus 15%. De ce liderul german a abandonat cursa dar?

Conform lui Vollmer, o astfel de limitare a ambițiilor va contribui la concentrarea puterii pe dezvoltarea platformelor electrice. Astăzi, Volkswagen AG produce deja o întreagă linie de mașini fără motoare cu ardere internă, precum: ID.3, ID.4ID.6, Audi e-tron, Q4 e-tron, Skoda Enyaq iV, Porsche Taycan și altele.

De cealaltă parte, Toyota tocmai se pregătește să înceapă producţia de maşini electrice. Primul crossover electric bZ4X va apărea în 2022.

Vezi şi: Elon Musk: “Tesla Model Y va lua de la Toyota Corolla titlul de cea mai populară maşină din lume”

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/