(foto/video) Detroit 2017: Premieră mondială – Volkswagen Tiguan LWB

Compania germană Volkswagen a adus la Salonul Auto Internaţional de la Detroit şi versiunea cu ampatament alungit al crossoverului Tiguan.

Maşina este destinată pieţei nord-americane şi poate transporta până la şapte pasageri.

https://youtu.be/sQQYV-IRGSA

Lungimea lui Tiguan LWB a crescut cu 215 mm în comparaţie cu modelul obişnuit, dimensiunea fiind egală cu 4.704 mm. Ampatamentul a fost mărit cu 110 mm şi atinge 2.791 mm. Şi volumul portbagajului a crescut cu 115 litri, variind acum între 730 şi 1.770 litri.

Spre deosebire de versiunea chineză a lui Tiguan, numită L şi care este disponibilă doar cu cinci locuri, clienţii care vor opta pentru model în SUA sau Europa vor primi şi o variantă cu şapte locuri. În SUA maşina nu va avea un nume special, fiind cunoscută doar ca versiune Long Whellbase, însă în Europa modelul s-ar putea numi Tiguan Allspace.

Vezi şi: (foto) Premieră în China: Volkswagen Tiguan L. Viitorul Tiguan Allspace i-ar putea moşteni dimensiunile

Pe piaţa din SUA, Tiguan LWB vine cu un motor TSI de 2.0 litri, care produce 186 CP şi este cuplat la o transmisie automată. Tracţiunea va fi atât pe puntea din faţă, cât şi una integrală 4Motion.

În schimb, se cunoaşte că gama de motoare pentru Tiguan Allspace în Europa va fi completată de unităţi pe benzină (150, 180 şi 220 CP) şi dieseluri (150, 190 şi 240 CP). Tracţiunea va fi doar una integrală 4Motion.

Printre dotările pe care le are versiunea americană Tiguan LWB se numără: cruise control adaptiv, sistem de menţinere a maşinii în bandă, sistem de control al distanţei până la maşina din faţă, funcţie de recunoaştere a pietonilor şi multe altele. Volkswagen Tiguan Allspace promite că va avea un sistem multimedia care nu va avea niciun buton fizic, doar un ecran mare şi tactil.

Vezi şi: (foto/video) Detroit 2017: Premieră mondială – Volkswagen I.D. Buzz Concept

Preţurile şi versiunile crossoverului cu şapte locuri vor fi anunţate către startul vânzărilor. Premiera europeană a modelului va avea loc la Salonul Auto de la Geneva.

Cmentariile sunt închise