(foto/video) Geneva 2017: Premieră mondială – noul Volkswagen Arteon

Compania Volkswagen a dezvăluit la Salonul Auto de la Geneva noul sedan cu forme coupe Arteon, model care în gamă îl va înlocui pe Passat CC.

Noutatea este construită pe baza ultimei generaţii Passat. Vânzările vor începe chiar în această vară.

https://youtu.be/jAquAFceobw

Comparativ cu un VW Passat, noul Arteon este mai lung cu 95 de mm (4.862 mm), mai lat cu 39 de mm (1.871 mm) şi mai scund cu 29 de mm (1.427 mm). Ampatamentul e mai lung cu 50 de mm (2.841 mm).

Volumul portbagajului este egal cu 563 de litri, iar cifra creşte până la 1.557 de litri dacă bancheta din spată este rabatată.

Designul noului Arteon imită practic în totalitate conceptul prezentat în anul 2015 Sport Coupe Concept GTE. Acum varianta de serie se deosebeşte doar prin câteva schimbări la blocurile optice, dar şi prin mânere tradiţionale ale uşilor.

https://www.youtube.com/watch?v=e6jnDiSJ-I8

Designul habitaclului este per ansamblu identic cu cel al noii generaţii Passat. Singura diferenţă care se simte este prezenţa unui sistem multimedia reprezentat de un ecran ceva mai mare.

Printre dotările de bază ale noului Arteon se numără: un cruise control, reglare electrică a scaunelor frontale în şase poziţii, volan îmbrăcat în piele şi sistem audio cu opt difuzoare.

Într-o versiune de echipare mai bogată vor apărea scaune frontale încălzite şi tapiţate cu piele/Alcantara, cusături pentru contrast şi inserţii metalice pe pedale.

https://www.youtube.com/watch?v=FpJpeumP5BU

Printre opţiuni care vor fi disponibile pentru o sumă de bani suplimentară se numără: un head-up display, un panou de bord complet digital un sistem multimedia cu ecran de 9.2 inci şi funcţie de control prin gesturi.

Clienţii trebuie să ştie că va exista şi o versiune R-Line. Aceasta va avea un exterior cu elemente mai agresive, jante unice, un volan sport şi multe alte dotări.

Noul Arteon s-a ales şi cu un set bogat de sisteme de siguranţă şi asistenţă a şoferului. Printre acestea se remarcă un cruise control adaptiv, dar şi un sistem Emergency Assist, care va opri maşina la marginea drumului în cazul în care şoferul îi va pierde controlul.

Gama de motoare pentru noul Arteon este compusă dintre trei unităţi pe benzină şi trei dieseluri. Cele TSI vor fi de 1.5 litri cu 148 CP şi de 2.0 litri cu 188 sau 276 CP. Agregatele TDI vor avea un volum de 2.0 litri şi vor produce câte 148, 188 sau 236 CP.

Tracţiunea poate fi pe puntea din faţă sau una integrală. Cutiile de viteze – manuale cu şase trepte sau automate cu şapte rapoarte DSG.

Noul VW Arteon va fi asamblat la uzina din Emden. Deocamdată nu se cunosc informaţii referitoare la preţuri.

https://www.youtube.com/watch?v=5K6qlr1k5qw

Cmentariile sunt închise