(foto/video) Record mondial: Un canadian a accelerat o bucată de lemn până la 76 de km/h

Canadianul Bryan Reid Sr. a construit cu ajutorul prietenilor săi cea mai rapidă bucată de lemn dotată cu un motor. Automobilul a fost creat dintr-o tulpină de copac, cunoscut pe continentul nord-american sub numele de Western Red Cedar. Bucata de lemn, în vârstă de 240 de ani, a putut să accelereze până la o viteză de 76.625 km/h. Ulterior performanţa a fost înregistrată de Cartea Recordurilor Guinness.

Recordul a fost înregistrat pe un traseu de curse din SUA. După cum notează portalul Road and Track, până acum nimeni nu a mai făcut aşa ceva, iar specialiştii Guinness i-au pus o condiţie lui Reid. Bărbatul trebuia să accelereze de două ori până la o viteză de 50 de km/h, timp de o oră, pentru a-i fi luat în calcul rezultatul.

Automobilul, numit Cedar Rocket, are la bază un şasiu preluat de pe coupeul Mazda RX-7. Echipa a preluat de pe maşina japoneză doar suspensia şi frânele. Motorul este unul electric.

Unitatea de propulsie este compusă dintr-un motor electric cu 35 de CP şi un set de opt acumulatori din litiu-ion, instalaţi pe puntea din faţă. Greutatea bateriilor nu depăşeşte 250 de kilograme. Reid mai spune că s-a luat în calcul mai multe tipuri de agregate, însă într-un final s-a ales unul pe bază de energie electrică.

După ceva timp, creaţia unică va fi vândută la licitaţia organizată de Barrett-Jackson, iar banii vor merge la un fundaţie caritabilă care are grijă de veteranii de război.

Cmentariile sunt închise