(galerie foto) Premieră: Mazda3 facelift

În Japonia a fost prezentată şi au fost lansate vânzările modelului actualizat Mazda Axela. În alte ţări, precum şi în Moldova, maşina este cunoscută sub numele Mazda3.

2017_Mazda3_exterior_005

Sedanul şi hatchback-ul Mazda3 s-au ales cu bare de protecţie şi o grilă a radiatorului modificată, faruri adaptive cu LED-uri şi alt tip de faruri anti-ceaţă.

În habitaclu a apărut un volan nou, ecranul sistemului multimedia este mai luminos şi mai clar, iar acum pe tunelul central, în locul suporturilor pentru pahare este amplasat un spaţiu acoperit cu un capac care se poate mişca.

2017_Mazda3_interior_016

Mazda3 facelift este primul model al mărcii care poate fi echipat cu sistemul G-Vectoring Control (GVC).

https://youtu.be/ZHHMslasq9g

Tehnologia analizează situaţia la fiecare 5 milisecunde în timpul deplasării şi poate limita nesemnificativ momentul de rotaţie. În tot acest timp se păstrează o aderenţă sigură, iar condusul devine mai uşor.

Mazda consideră că datorită GVC şoferul va obosi mai puţin în timp ce se află în spatele volanului.

2017_Mazda3_exterior_010

Mazda3 facelift a mai primit un sistem modernizat de recunoaştere a pietonilor, scaune frontale cu memorie, sistem de recunoaştere a semnelor de circulaţie şi sistem anti coliziune frontală.

Gama de motoare a modelului japonez include două dieseluri SkyActiv-D de 1.5 şi 2.2 litri, alături de un benzinar de 1.5 litri. Clienţii pot opta şi pentru versiuni hibride a sedanului şi hatchback-ului.

Mazda Axela poate fi cumpărată atât cu tracţiune pe puntea din faţă, cât şi cu una integrală.

Preţul de start al modelului în Japonia este de 15.162 de euro (1.760.400 de yeni).

Cmentariile sunt închise