(video) Test Drive: Toyota C-HR 1.2 Turbo CVT – Premieră

Toyota C-HR se află de doar câteva zile în Republica Moldova, iar noi cei de la AutoBlog.MD nu doar am fost la prezentarea acestui model în țara noastră, dar am reușit să-l testăm primii pe drumurile moldovenești.

Probabil mulți dintre voi se întreabă ce oferă noul C-HR, este oare suficient de spațion, are materiale calitative și care sunt motoarele ce pot fi montate sub capotă?! La toate aceste întrebări am căutat răspunsuri în cadrul test drive-ului nostru pe care vi-l prezentăm mai jos.

[pro_ad_display_adzone id=”20701″]

Pentru că segmentul crossoverelor urbane este ales în mare parte de tineri și oameni cu un stil de viață mai activ Toyota a ales să-i ofere noului C-HR un design țipător care să spună din prima că o a doua mașină atât de excentrică și futuristică nu mai există în segment.

test-drive-toyota-c-hr-autoblog-moldova_50

Vorbind despre cei care vor alege acest model, Toyota spune că stilul și calitatea sunt cele pe care le vor căuta clienții lui C-HR, această mașinuță fiind chiar o extensiune a personalității lor.

Iar lucrurile au ieșit într-atât de bine într-un final pentru Toyota cu C-HR încât acest model este unul dintre cei șapte finaliști ce se vor lupta pentru premiul Mașina Anului 2017 în Europa, alături de mașini atât de interesante ca Volvo S90 sau Mercedes-Benz E-Class.

Dar înainte de a trece la impresiile pe care le-a produs, vreau să mă opresc un pic la numele acestui model, pentru că mulți îl vor încurca cu CRV-ul celor de la Honda. Deci C-HR vine de la Coupe High Rider sau cu alte cuvinte este un coupe cu o gardă la sol mai mare.

Odată ce am clarificat acest aspect și am făcut plinul la una din stațiile LUKOIL Moldova, la care alimentăm de obicei cu combustibil de calitate toate mașinile noastre de test am pornit la drum!

test-drive-toyota-c-hr-autoblog-moldova_0

Vorbind despre dotări, noua Toyota C-HR m-a surprins în echiparea Style cu farurile full LED, inserțiile frumoase, scaunele tapițate în două culori, jantele de 17 inch, tot felul de sisteme de asistență pasivă și activă a șoferului, printre care și avertizarea prezenței unei mașini în unghiul mort sau cel de monitorizare a presiunii în roți, climatizarea pe două zone, cruise controlul și multe altele.

Pe lângă toate acestea topul de gamă Premium ar mai oferi un sistem audio JBL cu nouă difuzoare asistate de un subwoofer și scaune tapițate cu piele perforată.

Unde mai pui că la bordul lui C-HR șoferul se va bucura de o poziție la volan atât de bine gândită care îți permite să ai toate comenzile mașinii la îndemână.

Și mă refer acum la consola centrală cu al său monitor de 8 inch întors spre șofer și comenzile sistemului de climatizare. Mai jos, tunelul central are două spații de depozitare iluminate pe timp de noapte și la fel ca ușile acestei mașini se laudă cu niște inserții vopsite într-o culoare neagră metalizată.

Dar să trecem la partea tehnică. C-HR este dispopnibil deocamdată în Moldova cu motorul turbo de 1.2 litri ce produce 116 cai putere sau cu benzinarul de 2.0 litri ce livrează 148 de cai.

Foarte curând în țara noastră va fi oferită și o versiune hibridă care la rândul său are la bază motorul turbo de 1.2 litri, însă până atunci vom mai avea un pic de așteptat.

Am rămas mulțumit de manevrabilitate și comportamentul mașinii pe viraje. Suspensia spate independentă are grijă ca mașina să aibă un comportament exemplar pe viraje, în timp ce servodirecția oferă suficient feedback pe volan.

Acum că am ajuns la finalul acestui test drive, vă invit să aflați care sunt costurile de cumpărare și asigurare pentru Toyota C-HR în Moldova. Prețul coupe-ului începe în țara noastră de la 20.000 dolari SUA sau 18.800 euro. Mașina condusă de mine ce mi-a fost oferită în echiparea Style la care s-au adăugat câteva opțiuni, are un preț de 26.280 dolari SUA, sau 24.700 de euro.

Dacă decideți să procurați maşina în rate, vă recomandăm programul de finanţare oferit de Raiffeisen Leasing cu doar 6.7% dobîndă anual. Astfel, cu un avans de 40 la sută, va trebui să achitați din start 9.880 de euro, pentru ca ulterior să mai plătiţi câte 661 de euro timp de 24 de luni.

Trecând la asigurare, vă recomandăm să apelați la RapidAsig.md, brokerul de asigurări cu cele mai calitative servicii. Astfel, costurile de asigurare obligatorie ar fi de 486 de lei, în timp ce asigurarea CASCO vă va costa 988 de euro în primul an.

Galerie Foto

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/