Videoclipul zilei: Poate sau nu primul SUV electric Audi să ajungă în vârful unei rampe cu o declivitate de 85%?!

La sfârșitul lunii ianuarie a acestui an, Audi şi-a trimis primul său SUV electric pe panta unde cei mai buni schiori din lume luptă pentru victorie în Hahnenkamm Race.

Un model e-tron special echipat a reuşit să parcurgă cu bine secţiunea Mausefalle de pe legendara pistă austriacă Streif. Având o declivitate de 85%, aceasta este cea mai mai abruptă secțiune a spectaculoasei pante.

Vezi neapărat: PARIS 2018: Audi e-tron ne-a impresionat cu noile sale „oglinzi” – Reportaj Video AutoBlog.MD

În această ordine de idei, cei de la Audi au dorit să facă o demonstraţie asemănătoare reclamei filmate în decembrie 1985 cu un Audi 100 CS quattro.

Vezi şi: (video) Cei 30 de ani de la apariţia primului Porsche cu tracţiune integrală au fost marcaţi pe o pârtie de schi

https://www.youtube.com/watch?v=eUpaRAnRdFQ

Pentru a urca acest pasaj, acest Audi e-tron a fost echipat cu o unitate de propulsie quattro specială, compusă din două motoare electrice pe puntea din spate şi un al treilea pe puntea din faţă. În acest sens, maşina a obţinut un impuls de putere de până la 503 CP şi un cuplu maxim la roţi de 8.920 Nm! Anume aceste cifre au asigurat o performanță completă pe terenul abrupt.

Audi a modificat, de asemenea, şi software-ul în ceea ce privește cuplul de acționare și distribuția cuplului pentru condițiile speciale de pe Streif. SUV-ul în cauză a mai fost dotat cu roţi cu jante de 19 inci şi cu anvelope cu crampoane special dezvoltate pentru acest experiment.

Vezi şi: (video) Toţi credeau că e imposibil! Range Rover Sport a cucerit un traseu cu 99 de curbe şi o scară cu 999 de trepte

“Cucerirea unei rampe cu o declivitate de 85% pare imposibil de la început. Chiar am fost impresionat de modul în care această mașină se ocupă de teren atât de dificil”, a spus Mattias Ekström, campion mondial în Rallycross și dublu campion în DTM, cel care a fost în spatele volanului.

Pentru cea mai mare siguranță posibilă, maşina a fost echipat în habitaclu cu o cușcă de protecţie și un scaun de curse cu centuri de siguranţă în șase puncte. Pe lângă un bullbar pentru stil off-road, vehiculul în sine a mai fost echipat cu nişte elemente fixate prin care a fost trecut un cablu de siguranță. Se menţionează că nu a fost folosit nici un fel de mecanisme de tractare.

Vezi şi: (video) Maşini care fac imposibilul. Vezi cum se urcă pe stânci cu o declivitate foarte mare

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/