Interdicţie de circulaţie pentru maşinile cu numere transnistrene. Iată când va intra în vigoare

Șoferii care dețin permis de conducere și îşi au reşedinţa în dreapta Nistrului, dar care conduc mașini cu numere transnistrene, vor putea circula cu acestea pe drumurile naționale doar până la 1 iulie 2017.

După ce recent am scris despre decizia Guvernului, care a fost aprobată de Parlament, despre prelungirea termenului de vămuire a maşinilor cu numere străine, respectiv aflăm că şi termenul de interdicţie a circulaţiei autovehiculelor cu numere transnistrene a fost amânat pentru mai târziu – de la 1 iulie 2017.

Vezi şi: (video) Perioada de vămuire cu reducere a maşinilor cu numere străine a fost prelungită

Această interdicție urma să fie aplicată începând cu 1 aprilie, însă autoritățile au decis să modifice documentul și au acordat încă trei luni pentru a putea vămui mașinile cu reducere, până la 1 iulie.

Astfel, dacă poliţia va depista astfel de automobile circulând după 1 iulie 2017 în partea dreaptă a Nistrului, proprietarii vor fi amendaţi cu 1.500 de lei.

Circulația respectivelor autovehicule se va permite doar în cazul în care se va demonstra că sunt proprietatea agenților economici din unitățile administrativ teritoriale din stânga Nistrului şi municipiul Bender, iar șoferii sunt angajați ai acestora.

Sursă: BizLaw

Cmentariile sunt închise