(video) 121 de ani de la naşterea lui Enzo Anselmo Ferrari, omul care a făcut istorie

Enzo Anselmo Ferrari, fiul lui Alfredo și Adalgisa, s-a născut la Modena la 18 februarie 1898. Ca un copil, el şi-a arătat o pasiune neînfrânată pentru autoturisme (tatăl său, la urma urmei, a avut un atelier auto) și ca un adult el a mers pe care l-a făcut nu doar unul dintre cei mai grandioşi constructori de maşini, ci şi unul dintre reprezentanţii la nivel mondial ai spiritului italian. El a fost de asemenea una dintre cele mai influente personalități ale secolului XX.

Fie că era vorba despre crearea de mașini sport de serie sau a unora unice de curse, marele commendatore se deosebea întotdeauna prin viziunea proprie asupra lucrurilor și prin dorința de a obține rezultatul perfect. Această pasiune au împărtăşit-o şi continuă să o împărtăşească toţi cei care lucrează în compania Ferrari.

Pentru a onora ziua de naştere a marelui Enzo Ferrari, colegii noştri din Italia a pregătit un filmuleţ interesant, cu secvenţe dintr-un vechi interviu în care acesta expune ideologia companiei sale.

FOTO: classicmotoringreview.uk

Printre cele mai frumoase afirmaţii făcute se numără:

“Maşina pentru mine este ca un copil, pentru că, dacă e să te gândești la asta, copilul tău este o continuare a ta. Îl duci la școală și când face progrese în studiile sale, tu te simți mândru. Același lucru se poate spune despre un constructor, atunci când din metal creează o piesă vie de artă inginerească și se străduiește să-l facă să sune armonios”.

“Mașinile noastre sunt speciale. Nu vreau să spun că acestea vor fi întotdeauna cele mai bune, dar ele vor fi întotdeauna diferite. De ce? Pentru că ele întruchipează şi conţin intelectul creatorilor lor”.

În acest an ar putea ieşi pe marele ecrane un film despre viaţa şi activitatea lui Enzo Ferrari, regizat de Michael Mann şi cu actorul Hugh Jackman în rolul principal.

Cmentariile sunt închise