(video) Inspectoratul Naţional de Patrulare lansează serviciul InfoTrafic

Inspectoratul Naţional de Patrulare a organizat în această dimineaţă o conferinţă de presă pentru a prezenta publicului larg noul serviciu numit InfoTrafic. Acesta va funcţiona deocamdată doar în raza municipiului Chişinău.

FOTO: sputnik.md

Potrivit poliţiştilor, instrumentul va fi unul util pentru conducătorii auto din capitală, întru vederea evitării ambuteiajelor.

La întrebarea cum văd cei de la INP oportună utilizarea aplicației Waze, Pavel Apostol, șeful serviciului InfoTrafic a declarat că nu toate avertizările postate de utilizatorii Waze sunt veridice. Din acest motiv informația oferită de serviciul Infotrafic va fi verificată cu ajutorul mai multor instrumente.

Mai exact, INP prin canalele sale de informare, dar şi mass-media, va aduce la cunoştinţă despre zonele din oraş în care circulaţia este îngreunată, fie din cauza unei ore de vârf sau a unui accident.

“Zilnic va fi acumulată informaţie de la echipajele de patrulare, de la operatorii de taxi, de la Administraţia de Stat a drumurilor, în vederea depistării zonelor aglomerate care au fost create fie din cauza unui accident rutier sau a reparaţiei/aplicării unor marcaje rutiere de către drumari”, a declarat șeful serviciului InfoTrafic, Pavel Apostol.

Informaţia despre ambuteiaje va mai fi verificată şi cu ajutorul Centrului de Monitorizare a traficului.

Iar pentru o distribuţie mai largă şoferii vor afla despre zonele cu o circulaţie îngreunată, dar şi căile de ocolire a acestora, prin intermediul posturilor radio.

FOTO: unimedia.info

Serviciul InfoTrafic va începe să funcţioneze începând cu ziua de mâine.

În acest context, AutoBlog.MD va participa la informarea activă a şoferilor despre situaţia din traficul din Chişinău.

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/