BMW Group: Până la 50% din variantele de trenuri de rulare tradiţionale vor fi eliminate din 2021

BMW Group a încheiat cu succes anul financiar 2019, în care a continuat tendinţa ascendentă a rentabilităţii în trimestrul al patrulea. În acelaşi timp, în perioada octombrie-decembrie 2019, veniturile au atins un nou maxim istoric pentru un trimestru, reflectând proporţia în creştere a automobilelor din segmentul de lux superior. Pentru întregul an, veniturile companiei au depăşit 100 de miliarde de euro pentru prima dată şi au fost de peste două ori mai mari decât în 2009.

“În 2019, am îmbunătăţit rentabilitatea de la un trimestru la altul – în ciuda mediului de piaţă dificil. Aceasta arată că avem produsele potrivite pe şosele şi că strategia noastră este eficientă. Adoptăm transformarea industriei noastre cu încredere în forţa noastră de inovaţie. Am recunoscut semnele schimbării încă dintr-o fază incipientă şi am făcut pregătiri corespunzătoare. Întregul nostru potenţial este în expansiune – exact în momentul potrivit”, a declarat preşedintele Consiliului de Administraţie al BMW AG, Oliver Zipse.

  • Angajament fără echivoc pentru atingerea obiectivelor CO2

BMW Group lucrează continuu pentru reducerea emisiilor CO2 ale flotei sale de automobile noi. Compania a respectat dintotdeauna angajamentul său voluntar şi îşi va îndeplini obiectivul CO2 şi în acest an pentru înmatriculările de automobile noi în Europa. Acesta este cu aproximativ 20% mai jos decât cel de anul trecut.

O treime din acesta se poate obţine prin îmbunătăţiri suplimentare ale sistemelor de propulsie convenţionale, iar două treimi prin creşterea parcului de automobile electrificate. Efortul BMW Group de a îndeplini viitoarele limite obligatorii de consum şi emisii CO2 se bazează pe impactul combinat al tehnologiilor Efficient Dynamics – care sunt utilizate de BMW Group din 2007 – şi al actualei electrificări a maşinilor.

  • La finalul anului 2021, BMW Group va oferi cinci modele electrice de serie

Ca pionier al mobilităţii electrice, BMW Group este în prezent în fruntea producătorilor şi furnizorilor de automobile electrificate şi urmează să-şi extinsă semnificativ gama. Până la finalul anului 2021, compania intenţionează să aibă pe şosele peste un milion de automobile cu tren de rulare electric sau plug-in hybrid. La acel moment, BMW Group va oferi cinci modele electrice de serie. Alături de BMW i3, pentru care cererea a crescut pentru al şaselea an consecutiv, producţia modelului electric MINI SE a început la uzina din Oxford (Marea Britanie) la finalul anului 2019. BMW iX3 va intra în producţia în acest an la uzina din Shenyang (China), urmat în 2021 de BMW iNEXT la Dingolfing (Germania) şi de BMW i4 la uzina din München – toate vor fi echipate cu a cincea generaţie a tehnologiei de tren de rulare electric.

Până în 2023, BMW Group va avea deja 25 de modele electrificate pe şosele – peste jumătate dintre acestea fiind electrice. Pentru a îndeplini acest obiectiv trebuie avut o arhitectură de automobil inteligentă care, cu ajutorul sistemului de producţie foarte flexibil, permite ca un model să fie propulsat electric, plug-in hybrid sau cu motor termic. Ţinând cont de aceste cerinţe, compania se află în poziţia ideală pentru a îndeplini cererea din fiecare segment de piaţă relevant  şi oferă clienţilor săi o adevărată “power of choice” între diferitele tipuri de propulsii.

Până în 2021, cererea de automobile electrificate se presupune că se va dubla în comparaţie cu 2019. Apoi, BMW Group se aşteaptă la o creştere accentuată până în 2025, cu vânzări de automobile electrificare care vor creşte în medie cu peste 30% pe an.

Viitorul BMW i6, concurentul lui Porsche Taycan! Primele detalii

  • Cheltuieli în avans ridicate pentru mobilitatea viitorului

Pe drumul spre viitorul mobilităţii, un nivel substanţial de cheltuieli în avans a fost necesar din nou pe parcursul perioadei de raportare. Cheltuielile de cercetare şi dezvoltare pentru anul 2019 în conformitate cu IFRS au totalizat 5,952 miliarde de euro, semnificativ mai mult decât în anul precedent (2018: 5,320 miliarde €; +11.9%).

Proporţia în creştere de modele electrificate a extins şi costurile de producţie. Factorii cursului de schimb şi preţurile în creştere pentru materii prime au redus câştigurile. Cheltuielile de capital pentru proprietăţi, uzine şi echipament şi alte active necorporale au crescut cu 12.3%, la 5,650 miliarde de euro, faţă de anul precedent (2018: 5,029 miliarde €) ca urmare a aplicării în premieră a IFRS 16.

Investiţii au fost făcute în principal în legătură cu continuarea ofensivei de modele noi, precum şi cu modernizarea şi flexibilizarea structurilor de uzine existente.

  • Forţă financiară mai mare prin Performance > NEXT

Pentru a compensa cheltuielile în avans ridicate pentru tehnologiile orientate spre viitor, BMW Group rămâne angajat să îmbunătăţească eficienţa în continuare ca parte a programului Performance > NEXT lansat în 2017.

Un aspect important în acest efort este dezvoltarea de procese digitale şi mai rapide şi de structuri mai clare. Programul Performance > NEXT este de aşteptat să genereze economii de peste 12 miliarde de euro până la finalul anului 2022. Printre altele, timpii de dezvoltare pentru noi modele de automobile vor fi reduşi cu până la o treime!

Pe parte de produs, până la 50% din variantele de trenuri de rulare tradiţionale vor fi eliminate cu începere din 2021 în tranziţia spre crearea de arhitecturi de automobil inteligente şi îmbunătăţite – în favoarea unor trenuri de rulare electrificate suplimentare. În acest domeniu, impactul complet al acestor măsuri va fi resimţit în special în anii de după 2022!

Mai mult, portofoliul de modele este evaluat în mod regulat pentru identificarea potenţialului suplimentar de reducere a complexităţii. De asemenea, sunt utilizate oportunităţi de sinergie şi de eficienţă mai mari atât în materie de achiziţii indirecte, cât şi în materie de costuri cu materialele şi de producţie. Mai mult, BMW Group îşi consolidează performanţele prin noi modele – în special în segmentele foarte profitabile. Pentru 2020, unul dintre obiectivele companiei este de a-şi dubla volumul vânzărilor în segmentul de lux faţă de 2018.

  • Forţa de muncă la nivelul anului anterior

Conform previziunii, forţa de muncă a BMW Group la 31 decembrie 2019 a fost de 133.778 de angajaţi, similar cu nivelul anului anterior (2018: 134.682; -0.7%). În special, compania continuă să recruteze personal calificat şi specialişti IT care să lucreze la temele orientate spre viitor precum dezvoltare software, digitalizare, condus autonom şi mobilitate electrică, precum şi pentru reţeaua internaţională de producţie.

De la începerea anului financiar 2020, principalul indicator de performanţă pentru dimensiunea forţei de muncă va fi bazat exclusiv pe numărul de angajaţi de bază şi temporari. Această modificare este în conformitate cu o reorganizare a managementului intern, care se concentrează pe aceste grupuri de angajaţi. Grupurile de angajaţi precum ucenici, studenţi care acumulează experienţă de lucru şi doctoranzii nu vor fi incluse în viitor în acest indicator principal de performanţă, pentru că ei servesc în primul rând pentru formarea tinerilor şi asigurarea generaţiei următoare de angajaţi.

Pe baza noii tehnologii de raportare, forţa de muncă este compusă din 126.016 angajaţi la 31 decembrie 2019.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Cmentariile sunt închise