Anunţ de la primărie şi poliţie pentru şoferii care îşi parchează maşinile pe bd. Moscova

Primăria Chișinău informează că pe bd. Moscova din sectorul Râșcani al capitalei au fost instalate 31 de indicatoare rutiere noi privind reglementarea parcării unităților de transport. Măsura luată de administrația publică locală vine în scopul depășirii situațiilor problematice din trafic, înregistrate în ultima perioadă în zonă menționată.

Astfel, unitățile de transport urmează a fi parcate pe marginea carosabilului, paralel cu bordura, evitându-se parcarea în formă de spic, pentru a nu congestiona circulația transportului public.

Municipalitatea îndeamnă conducătorii auto să respecte semnalizarea rutieră privind modul de parcare a unităților de transport.

Şi Inspectoratul Național de Patrulare informează toți conducătorii auto că potrivit Primăriei municipiului Chișinău, pe bulevardul Moscovei, a fost modificat panoul adițional a modalității de parcare a automobilelor pe marginea carosabilului. Se menţionează că anterior șoferii parcau automobilele sub formă de spic, iar la moment toți șoferii sunt obligați să parcheze pe stradă de-a lungul bordurii.

Motivul modificărilor este că mașinile parcate creau obstacol pentru transportul electric, la salubrizarea și deszăpezirea carosabilului. Asemenea vor avea loc și pe alte străzi din capitală.

Cel puţin un şofer a reacţionat deja la această noutate:

Cmentariile sunt închise