(foto) Detroit 2019: Noul Cadillac EV Concept anunţă viitorul prim electromobil al mărcii

Pe lângă noul SUV de serie XT6, dezvăluit acum câteva ore, marca americană Cadillac a mai pregătit o surpriză neaşteptată pentru Salonul Auto de la Detroit. Compania va prezenta conceptul primului său electromobil, un eveniment de importanţă majoră în istoria sa.

Potrivit informaţiilor oficiale, acesta va fi primul model derivat din viitoarea platformă EV a General Motors. Concernul a anunțat vinerea trecută că marca Cadillac va fi la avangarda mișcării grupului auto către un viitor cu totul electric.

“Electromobilul Cadillac va intra în inima pieţei SUV-urilor şi crossoverelor și va satisface nevoile clienților din întreaga lume. Acesta va reprezenta nivelul superior al luxului și a inovației, punând Cadillac în fruntea mobilității”, a declarat Steve Carlisle, președintele Cadillac.

Numele modelului electric de serie şi alte detalii suplimentare vor fi dezvăluite mai aproape de data lansării (se va întâmpla asta la Salonul Auto de la Detroit sau peste un an, doi, deocamdată nu se cunoaşte). Totuşi, anunțul de astăzi este o parte a planului “agresiv” de accelerare a lansării de produse, în plus față de dezvăluirea noul XT6, compania de asemenea, a lăsat să se înțeleagă că în viitorul apropiat va urma şi o nouă generaţie pentru modelul Escalade, dar şi un sedan sport. În ansamblu, Cadillac va anunţa noi modele de maşini o dată la șase luni până în 2021.

Viitoarea platformă a GM, pe care Cadillac o va folosi prima, va fi una flexibilă, permițând companiei să reacționeze rapid la preferințele clienților, cu un timp relativ scurt folosit pentru design şi dezvoltare. Portofoliul Cadillac va beneficia în cele din urmă de o varietate de stiluri de caroserie care pot fi decupate din această arhitectură.

Iată cum ar arăta noua platformă şi interiorul lui EV Concept, dezvăluite în cadrul unei prezentări pentru un public restrâns:

Componentele cele mai avansate din cadrul acestei platforme sunt unitățile de propulsie și acumulatorii, ambele fiind proiectate pentru o utilizare maximă în toate segmentele de vehicule produse de mărcile GM pentru diferite țări. Electromobilele vor putea fi configurate uşor pentru a avea o transmisie faţă, spate sau integrală, în transmisii față, spate sau tracțiune integrală, iar capacitatea bateriilor va putea fi ajustată în funcție de necesitățile vehiculului și ale clienților.

Vezi şi: (foto) General Motors a prezentat conceptul SURUS – un şasiu cu autopilot

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/