(foto) Hyundai KONA Electric a devenit maşină de poliţie

Poliția din cătunul St. Gallen din Elveţia, ţară pe care recent am vizitat-o în deplasarea noastră la Salonul Auto de la Geneva, începe să-şi schimbe flota de maşini pe electromobile.

Cinci crossovere Hyundai KONA Electric urmează a fi folosite ca mașini de patrulare, iar opt vor servi ca mașini civile. Într-un an şi jumătate parcul va fi completat de alte 15 mașini exemplare.

Potrivit instituţiei, criteriile decisive de achiziție a unui electromobil au fost performanța, autonomia minimă și prețul de achiziție. Toate le-a îndeplinit Hyundai KONA EV, model prezentat în 2018 şi care poate parcurge până la 470 de km cu un singur plin de energie.

După ce au fost clarificate mai multe întrebări cu producătorul, printre alte aspecte legate de confidențialitate, mașinile a putut fi comandate.

Poliția din St. Gallen mai informează că va colabora îndeaproape cu reprezentanții Hyundai în viitor. Pe de o parte, producătorul le va întreţine ca parte a programului de garanţie și, pe de altă parte, le va oferi asistență specială personalului garajului de poliție.

Vezi şi: (foto) Poliţia din Albania a primit în dotare maşini electrice VW e-Golf, însă există o problemă

Vezi şi: (video) Volvo ne spune de ce V90 este o maşină bună pentru a fi folosită de poliţie

Vehiculele electrice devin din ce în ce mai căutate de autoritățile de poliție din Elveția. De exemplu, din septembrie anul trecut, un VW e-Golf a fost pus în uz de poliția din orașul Chur. Mai devreme, în martie 2018, poliţia din cătunul Basel a achiziționat șapte SUV-uri Tesla Model X în martie 2018. Cu toate acestea, această decizie a fost ulterior reprimată, deoarece licitația a fost aparent adaptată modelului Tesla, astfel încât nici un alt producător nu a fost luat în considerare.

Vezi şi: (video) AC Schnitzer a făcut pentru poliţia germană un BMW i8 Coupe mai special

Cmentariile sunt închise