(foto) Rolls-Royce a construit ultimul Phantom din generaţia a şaptea

Compania Rolls-Royce a încetat producţia limuzinei Phantom de generaţie actuală. Ultimul exemplar al modelului a fost făcut la uzina mărcii din Goodwood la comanda unui colecţionar privat.

Maşina care marchează sfârşitul generaţiei a şaptea a fost dedicată unei tematici marine. Despre acest lucru indică o mozaică făcută în lemn printr-o tehnică specială, dar şi un ceas prin care se poate afla timpul în cele 24 de fuse orare.

Ultimul Phantom de asemenea ascunde la interior covoraşe făcute din lână de oaie, statueta Spirit of Ecstasy este făcută complet din argint, iar pneurile au nişte margini de culoare albă.

Vezi şi: (video) Două cele mai scumpe Rolls-Royce din istorie se pregătesc acum la Goodwood

A şaptea generaţie Rolls-Royce Phantom îşi are începutul din îndepărtatul an 2003. Modelul a fost construit pe o platformă unică, iar cele mai multe elemente ale caroseriei sale sunt făcute din aluminiu. Abia în 2012 a urmat un facelift.

Indiferent de versiune, sub capotă stă un benzinar V12 de 6.75 litri volum, care produce 460 CP şi 720 Nm de cuplu.

Vezi şi: (foto) Operă de artă pe patru roţi. Este uimitor interiorul acestui Rolls-Royce Phantom I produs în 1926

Noua generaţie Rolls-Royce Phantom va apărea în anul 2018. La bază va sta o platformă absolut nouă, din aluminiu, care va fi folosită şi pentru crearea primului SUV al mărcii. Cei de la Goodwood spun că al optulea Phantom va fi “cel mai bun automobil din lume”.

Vezi şi: (foto) Interiorul noului Rolls-Royce Phantom a ajuns în obiectivul aparatelor de fotografiat

Cmentariile sunt închise