(update) Noul KIA XCeed va fi disponibil cu primul panou de bord Supervision complet digital

(update 12.06.2019) Odată cu lansarea sa în Europa în cursul acestui an, noul crossover urban XCeed va fi disponibil cu primul panou de bord Supervision complet digital de 12.3 inci dezvoltat de KIA (opţional). Urmând să fie dezvăluit pe 26 iunie 2019, KIA XCeed va fi unul dintre automobilele compacte cele mai avansate tehnologic în momentul comercializării sale.

Noul panou de bord Supervision de 12.3 inci al modelului KIA XCeed este proiectat pentru a oferi informații cât mai clar posibil. Cu o rezoluție mare, de 1920×720 pixeli, panoul de bord digital înlocuiește vitezometrul și turometrul convenționale, regăsite pe actualele automobile de pasageri ale brandului. Display-ul său unitar, integrat, oferă informații digitale pentru viteza automobilului și turația motorului, cu o succesiune rapidă a afișării informațiilor astfel încât să răspundă rapid la instrucțiunile și comenzile șoferului.

Între cele două cadrane digitale se regăsește o zonă multifuncțională, operată prin intermediul comenzilor de pe volan. În această zonă a panoului de bord șoferii pot vedea foarte clar informații despre instrucțiunile de navigare, dar și informații audio, apelurile de pe telefon și lista de contacte dar și informații despre călătorie. Acestea includ consumul de combustibil instant sau mediu. De asemenea, sistemul afișează alerte despre diagnosticul automobilului și permite notificări de tip pop-up cu informații despre diversele tehnologii de siguranță activă și de asistență a șoferului dar și informații oferite de sistemul de navigație sau despre traficul în timp real. Display-ul central multifuncțional oferă indicii furnizate de sistemul de monitorizare a atenției șoferului, sfătuindu-l să ia o pauză în cazul în care detectează semne ale oboselii.

În momentul în care șoferul parchează sau oprește complet automobilul, noul display rulează un grafic al automobilului în mișcare și afișează un sumar al călătoriei. Acesta arată timpul și distanța parcursă, consumul mediu de combustibil și distanța estimată de parcurs bazată pe nivelul actual de combustibil.

Noul panou de bord Supervision este disponibil opțional pentru noul model KIA XCeed, în funcție de piața de comercializare și versiunile de echipare ale automobilului. Acesta înlocuiește panourile de bord tradiționale mono-LCD de 3.8 inci sau TFT LCD color de 4.2 inci disponibile pe diferitele versiuni de echipare ale automobilelor.

  • Grafica Drive Mode

Ca și alte modele din gama Ceed, anumite versiuni de echipare ale modelului KIA XCeed vor fi oferite cu sistemul Drive Mode Select. Șoferii își pot personaliza modul de condus și manevrabilitatea dar și caracteristicile de performanță ale automobilului pentru diferite condiții de rulare, prin alegerea modurilor de condus Normal sau Sport, fiecare adaptând în consecință răspunsul direcției, transmisiei și accelerației.

Noul panou de bord Supervision complet digital adaptează grafica în funcție de modul de condus selectat. Schimbând între diferitele moduri de condus, display-ul afișează informații detaliate specifice modului de condus selectat. În modul de condus Normal, display-ul oferă indicatoare de eficiență a consumului de combustibil și cadrane tradiționale pentru viteza și turația motorului automobilului, dar și informații suplimentare despre călătorie. Comutând în modul de condus Sport, sistemul oferă un display mai evidențiat pentru viteza și turația motorului, cu afișarea mai clară și mai mare a informațiilor despre viteza curentă și turația motorului. Informațiile neesențiale sunt ascunse în modul Sport, minimalizând astfel distragerea vizuală a șoferului.

  • Un panou de bord digital pentru viitor

În dezvoltarea panoului de bord digital, KIA își dovedește abilitatea de a crea tehnologii pentru interiorul automobilelor, anticipând viitoarele evoluții tehnologice. Panourile de bord digitale reprezintă o componentă cheie pentru colectarea datelor și afișarea informațiilor dintr-o varietate de surse, iar noul sistem înseamnă că brandul KIA este bine plasat pentru a integra viitoarele tehnologii de siguranță și tehnologiile pentru sistemul de propulsie în display-urile sale din interiorul automobilelor.

De exemplu, capacitățile grafice ale panoului de bord sunt ideale pentru a afișa informații detaliate despre sistemele de propulsie electrice regăsite pe un număr tot mai mare de automobile KIA. Panoul de bord digital este adaptat pentru a afișa cadrane eco, diferite moduri de condus și informații despre călătorie, inclusiv fluxul de energie între baterie și motorul electric. Display-ul digital va oferi de asemenea, o legătură vizuală unică cu modul de condus Eco, regăsit pe anumite modele. Noul panou de bord KIA va fi introdus în viitor și pe alte modele mild-hybrid, hybrid, plug-in hybrid sau 100% electrice.


(update 05.06.2019) Noul crossover urban KIA XCeed se prezintă peste trei săptămâni

KIA Motors ne arată astăzi prima imagine oficială a noului crossover urban KIA XCeed, care va fi dezvăluit spre sfârșitul lunii iunie curent. Cu un design elegant, expresiv și modern, noul CUV (crossover utility vehicle) reprezintă o alternativă sportivă la SUV-urile tradiționale mai mari.

Cu o siluetă de tip coupe, noul KIA XCeed este un produs al centrului de design european al mărcii din Frankfurt, Germania, conceput sub îndrumarea lui Gregory Guillaume, vicepreședinte de design al KIA Motors Europe. Combinația dintre garda la sol ridicată și linia joasă a plafonului conferă automobilului o poziție de conducere mai sportivă decât a unui SUV tradițional. Iar poziția de conducere ridicată oferă o vedere mai bună asupra drumului decât un hatchback de familie convențional.

Deși are un caracter și un design mai emoțional și mai dinamic decât rivalii săi mai înalți, noul KIA XCeed va oferi un nivel comparabil al spațiului interior și al capacității portbagajului cu cele mai bine vândute SUV-uri din Europa.

Noul KIA XCeed va fi complet dezvăluit peste exact trei săptămâni, pe 26 iunie.


(update 04.06.2019) KIA confirmă oficial denumirea Seltos pentru noul său SUV. Care îi este provenienţa

KIA Motors a anunțat că “Seltos” va fi numele noului său SUV compact pe toate piețele din lume. Programat pentru a fi lansat în această vară, KIA Seltos va aduce un stil sofisticat și un caracter puternic, curajos în segmentul SUV-urilor compacte, de care deja ne-am convins.

Numele modelului este inspirat din mitologia greacă și legenda lui Celtos, fiul lui Hercule. Reprezentând spiritul curajos și asertiv al lui Celtos, inițiala “S” din numele automobilului sugerează viteză (speed) și sportivitate. Seltos a fost creat pentru generația modernă, diferențiindu-se de rivalii săi printr-un design sportiv, sofisticat și spațiul și capabilitățile unui SUV tradițional – toate îmbinate într-un pachet compact.


(update 30.05.2019) Noul KIA Seltos nu mai este un secret

SUV-ul de clasă mică, pe care KIA urmează să-l dezvăluie în scurt timp, nu mai este un secret. Se numeşte Seltos (cel puţin aşa se va numi pe piaţa americană) şi a fost surprins peste ocean în cadrul unei sesiuni foto pentru materialele promoţionale. Modelul se va poziţiona în gamă între Soul şi Sportage.


(update 24.05.2019) Noua KIA XCeed nu mai este un secret

În spaţiul virtual au apărut primele fotografii ale versiunii “de teren” a modelului Ceed de nouă generaţie (teaserul căruia îl puteţi vedea mai jos în articol), surprins atât pe drumurile din Germania, cât şi pe cele din Coreea de Sud.

Noutatea este numită XCeed şi reprezintă un hatchback în stil crossover, cu gardă la sol mărită şi elemente de protecţie în partea inferioară a caroseriei, model cum au şi unii concurenţi.

FOTO: autoweek.nl

Noua KIA XCeed se va deosebi de modelul original prin noi bare de protecţie, o grilă uşor modificată a radiatorului, dar şi noi stopuri. La capitol tehnic, linia de agregate o va împărţi cu familia proaspăt lansată şi în Europa. Se mai aşteaptă că va pune la dispoziţie atât tracţiune faţă, cât şi un sistem de tracţiune integrală.

Informaţiile preliminare ne mai spun despre un start al producţei din luna octombrie a acestui an, semn că prezentarea va avea loc mai devreme.


(update 24.05.2019) Primele imagini cu interiorul modelului KIA, care ar fi un concurent pentru Hyundai Creta

KIA Motors a dezvăluit primele imagini oficiale cu interiorul noului său SUV de clasă mică, ce urmează să debuteze peste câteva săptămâni. Prin schiţele arătate se face o declarație de design îndrăzneț și se pune un accent pe ușurința maximă de utilizare.

Decorat în materiale de înaltă calitate peste tot, formele expansive și tehnice ale cabinei creează un spirit tineresc și în acelaşi timp premium. Cu detalii chic, cum ar fi accentele metalizate de pe deflectoarele de ventilare și un tablou de bord larg, cabina menține, de asemenea, un accent pe tehnologie, creând o ambianță modernă pentru a apela la cei tineri-de-inimă, care mai şi iubesc noile tehnologii. O bară de suport în partea inferioară a consolei centrale, de partea pasagerului din dreapta şoferului, adaugă un simţ sportiv.

Totuşi, atracţia principală va constitui un monitor tactil de 10.25 inci, care va afişa atât sistemul infotainment, cât şi cel de navigaţie, oferind acces intuitiv la o gamă largă de caracteristici. Panoul de reglare a climatizării şi ventilării nu numai că arată bine, ci şi dispune de comenzi care pot fi utilizate fără a lua privirea de la drum.

Ambianţa plăcută va fi asigurată şi de tehnologia Sound Mood Lighting, care combină jocul culorilor sistemului de iluminare ambientală cu ritmul muzicii. Iată cum poate funcţiona:


(14.05.2019) Primul SUV KIA de clasă mică va fi prezentat în această vară. Urmează şi un crossover din familia Ceed

KIA Motors a dezvăluit astăzi primele imagini ale noului său SUV de clasă mică. Programat pentru a fi lansat în această vară, noul automobil oferă funcționalitățile și spațiul unui SUV tradițional într-un pachet compact.

Cu un design modern și urban, având ca inspirație conceptul KIA SP Signature dezvăluit mai devreme în acest an, noul SUV se va deosebi de rivalii săi, întrunind preferințele și nevoile unice ale generației tinere.

Caracterul robust al designului unui SUV tradițional coexistă cu detaliile unui exterior sofisticat, cum ar fi capota lungă, linia puternică și stilizată a barei de protecţie frontale și liniile ascuțite, care traversează caroseria. Linia puternică a plafonului, ce se îmbină cu geamurile ascuțite înspre spatele automobilului, împreună cu bara de protecţie posterioară care dezvăluie o serie de elemente cromate, oferă SUV-ului compact un aer discret de sportivitate.

Designerii KIA au adăugat tușe premium noului SUV compact, începând cu blocurile optice cu LED care se extind peste grila radiatorului. Lămpile dispun de grafică tridimensională și de un model cu aspect foarte tehnic, de diamant, pe margini. Acest design este de asemenea reluat de stopurile de tip LED.

Byung Chul Juh, şeful departamentului KIA Styling al KIA Motors Corporation, a declarat:

“Am creat un automobil care iese în evidență oriunde, din oraș și până în zonele rurale. Designul său robust dar sportiv va fi îmbinat cu o gamă largă de dotări și tehnologii care se potrivesc tuturor cumpărătorilor tineri din toate piețele lumii. Noul nostru SUV de clasă mică este o propunere care nu poate fi egalată de niciun alt automobil din clasa sa”.

Prin adăugarea unui SUV de clasă mică în linia sa de modele, KIA Motors își extinde gama de SUV-uri pentru a putea îndeplini nevoile cumpărătorilor din fiecare regiune. Fiind primul SUV de clasă mică al KIA la nivel global, noul model va fi comercializat iniţial în Coreea de Sud în a doua jumătate a anului 2019, în timp ce vânzările în alte regiuni urmează să înceapă ulterior.


Adiţional, vă mai putem spune că producătorul sud-coreean mai pregăteşte un vehicul cu gardă la sol mărită. Încă de la începutul dezvoltării modelului Ceed în urmă cu 15 ani, KIA a avut o abordare deschisă și creativă a diferitelor stiluri de design și caroserii. Multe dintre ele au fost luate în considerare, și, în proiectarea noii game Ceed, designerii europeni ai mărcii au avut libertatea de a explora multe direcții diferite.

Prima schiţă oficială a acestui model european

Acum, cu o idee care se află deasupra tuturor celorlalte, KIA este pregătită să primească un nou model în familia gamei Ceed.

“Este vorba despre un alt stil, un alt tip de automobil, unul care considerăm că merită să fie un nou membru al familiei Ceed. Acesta va face gama Ceed mai puternică și chiar mai captivantă, mai atrăgătoare pentru consumatorii europeni. Designul său nu va avea nimic în comun cu cel pe care l-ați văzut până acum în familia Ceed. Aceasta va fi următoarea mare surpriză din partea KIA”, a explicat Gregory Guillaume, Vice Președinte de Design al KIA Motors Europe.

Odată cu sosirea noilor modele Ceed, Ceed Sportswagon și ProCeed, cea mai bine vândută gamă de modele KIA nu a încetat să crească, iar cel mai nou membru va face din nou valuri. Noul crossover va primi un nume final și va fi dezvăluit în cursul acestui an.

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/