(video) Auto Shanghai 2019: Premieră – Noul VW Teramont X

Un al doilea SUV pe care marca VW l-a pregătit pentru debut la Salonul Auto Internaţional de la Shanghai este noul Teramont X, varianta scurtată (dar diferită) a modelului original Teramont, care este de fapt “reîncarnarea” conceptului Atlas Cross Sport.

Modelul este una dintre principalele atracţii din această primăvară a mărcii şi ar putea exista şi în afara statului asiatic.

Forma caroseriei lui Teramont X o imită pe cea a maşinii conceptuale americane, însă de deosebeşte de aceasta, dar şi de Teramont-ul original prin mai multe elemente. Cele mai evidente sunt noile faruri cu design diferit şi mai subţiri, o grilă diferită a radiatorului, dar şi o bară de protecţie frontală reproiectată. Partea posterioară a SUV-ului de asemenea a fost modificată şi nu mai are nimic în comun cu maşina cu şapte locuri.

Din punct de vedere a dimensiunilor, acest SUV cu uşoare forme coupe este mai scurt cu 131 mm (4.905 mm) şi mai scund cu 50 de mm (1.719 mm), deşi lățimea (1.989 mm) și ampatamentul (2.980 mm) au rămas aceleaşi.

Iată cum arată un Teramont obişnuit:

Pentru ca să-l facă diferit până la capăt şi să nu fie doar un simplu Teramont scurtat, cei de la VW au decis să-i schimbe puţin şi interiorul care conţine doar cinci locuri pentru pasageri. Diferit este volanul şi panoul de control al sistemului de climatizare.

Printre alte dotări care vin standard se numără un head-up display, panou de bord digital cu un ecran de 10.15 inci, un ecran central tactil de 9.2 inci al sistemului multimedia, acoperiş panoramic, scaune reglabile electrice, porturi USB, sistem audio Dynaudio, materiale decorative calitate, tapiţerie cu piele şi altele.

Sub capotă nu s-a intervenit. Noul Teramont X este oferit cu aceleași agregate ca şi masivul Teramont, pentru piața locală. Este vorba despre un TSI turbo cu patru cilindri şi un volum de 2.0 litri, care produce 186 sau 220 de CP, ori un V6 turbo de 2.5 litri cu 299 de CP. Cutia de viteze poate fi doar una robotizată preselectivă DSG, iar tracţiunea integrală sau doar pe puntea din faţă.

Noul Teramont X va fi produs de întreprinderea comună SAIC Volkswagen. Pe piața locală primele maşini vor apărea deja în luna mai. Mai târziu ar putea apărea şi un Volkswagen Atlas analogic pentru America şi alte regiuni.

Vezi încă un SUV interesant prezentat la Shanghai: (video) Auto Shanghai 2019: Premieră mondială – Noul VW I.D. ROOMZZ

Evenimentul de prezentare în reluare. Urmăreşte de la minutul 8:20.

https://www.youtube.com/watch?v=_1vbOfqZu3g

GALERIE FOTO (sursă imagini: autohome.com.cn)

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/