(foto) Se vinde un tanc, ieftin

Un vânzător din SUA vinde un tanc adevărat de model M47 Patton. Chiar dacă suma de bani pe care o cere în schimb poate fi considerată mică, unitatea de luptă nu se află în cea mai bună stare tehnică, astfel încât vor mai trebui mulţi dolari pentru reparaţie şi restaurare.

De menţionat că acest tanc nu a participat niciodată în nicio luptă. Potrivit informaţiei din anunţul de vânzare, acesta a fost produs în anul 1955 în oraşul Warren, statul Michigan.

La mijlocul anilor ’60 acesta a fost oferit în arendă armatei italiene, acolo unde a fost folosit până în anii ’80. Ulterior tancul a ajuns din nou în SUA, unde a şi fost cumpărat în 1989 de un colecţionar privat.

Chiar dacă ceea ce vedem din imagini este trist, vânzătorul dă asigurări că 90-95% din piese sunt originale, inclusiv propulsorul.

Preţul final al tancului – 65.000 de dolari.

În SUA, să ai un tanc în proprietate este un lucru legal, având doar actele necesare. De exemplu, actorul Arnold Schwarzenegger şi-a cumpărat din Austria un tanc pe care l-a folosit când era şofer-mecanic în armată, pentru suma de 1.4 milioane de dolari.

Galerie foto:

Cmentariile sunt închise