INP s-a luat de proprietarii de maşini care au faruri cu xenon. Iată câţi au fost amendaţi în doar 10 zile

Au ascultat rugăciunile şoferilor care făceau plângeri? Angajaţii Inspectoratului Naţional de Patrulare, pe lângă faptul că îi vânează în ultima perioadă pe cei care se dau tari în maşini cu geamuri fumurii, pe vitezomani sau pe cei care folosesc anvelope necorespunzătoare iarna, mai nou s-au apucat serios şi de capul celor care şi-au montat ilegal faruri cu xenon.

În doar 10 zile au fost depistaţi, traşi pe dreapta şi amendaţi peste 560 de conducători auto! Acţiunea a avut loc în perioada 16-26 ianuarie curent, potrivit informaţiilor.

Vezi şi: (video) Atenţie, şoferi! INP anunţă abia peste trei zile că a demarat operaţiunea “Viteza

Respectiv, toţi cei peste 560 de șoferi au fost sancţionaţi cu amendă de la 150 la 300 de lei, în baza articolului 228, aliniat 2 al Codului Contravențional al RM. În total în bugetul de stat s-au adunat minim 84.000 de lei.

Amintim că în ţara noastră, de la sfârşitul anului 2016, este interzisă prin lege circulația automobilelor care au instalate ilegal faruri de tip xenon, excepție fiind doar cele care au astfel de corpuri de iluminat din uzină.

După această operaţiune zeci de conducători auto au reacţionat pozitiv şi au menţionat că acum în Chişinău vor fi mai puţini iresponsabili care îi orbesc pe ceilalţi participanţi la trafic.

Cmentariile sunt închise