Posesorii de maşini Ford cu sistem infotainment SYNC 3 pot folosi acum aplicaţia Waze

Ford și Waze, dezvoltatorul renumitei aplicații cu acelaşi nume pentru navigație pe dispozitive mobile, au anunțat că aplicația a fost adaptată pentru automobilele Ford cu sistem multimedia SYNC 3!

Prin integrarea cu Ford SYNC AppLink, utilizatorii Waze vor putea avea acces la informații despre trafic și rute de navigare direct pe ecranul tactil al platformei SYNC 3. Adaptarea include şi posibilitatea folosirii comenzilor vocale pentru utilizare, fără a lua mâinile de pe volan.

Integrarea completă înseamnă că utilizatorii de maşini Ford își pot conecta pur și simplu smartphone-urile cu aplicația Waze instalată în unul din porturile USB din habitaclu, după care aplicaţia Waze va afișa informații pe ecranul tactil. Aplicația va fi, de asemenea, sincronizată cu sistemul audio.

Printre opțiunile care vor fi acum disponibile pentru proprietarii de mașini Ford este funcţia Talk to Waze, cea care permite controlul aplicaţiei prin comenzi vocale, dar şi funcţia de a menţine ruta pe banda de tranzit cu un calcul al timpului de sosire.

“Dorim să facem tehnologiile din mașini convenabile pentru oameni, simplificând la maxim procesul de utilizare a funcțiilor celor mai necesare pentru șoferi. Flexibilitatea software-ului nostru permite proprietarilor de Ford să folosească Waze pentru a obține informațiile necesare cu privire la condițiile de drum și rute, în timp ce ei nu trebuie să fie distrași de telefoanele lor inteligente în timpul condusului, deoarece datele vor fi afișate pe ecranul tactil al mașinii”, a specificat directorul executiv al subdiviziunii automobile conectate şi servicii a Ford, Don Butler.

Aplicaţia Waze permite unui conducător auto să obțină informații necesare pentru construirea unui itinerar optim pentru deplasare și informaţii în regim real privind situația în trafic: totul se colectează și se procesează în baza datelor provenite de la utilizatorii înșiși. Conducătorul trebuie doar să introducă destinația, să se deplaseze de-a lungul rutei cu aplicația pornită și aceasta va transmite automat datele curente altor utilizatori Waze.

În același timp, orice șofer poate avertiza în mod independent despre schimbări în situația din trafic, inclusiv prin notificarea comunității de utilizatori despre accidente neidentificate anterior, diverse obstacole periculoase, drumuri închise şi chiar echipaje de poliţie cu radare sau camere de monitorizare a traficului.

Cu ajutorul Waze, șoferii mai pot ocoli din timp ambuteiajele, pot alege rute alternative sau pot afla ora estimativă de sosire la destinație. Utilizatorii se pot mai ajuta unul pe altul în privinţa economiei de combustibil – în timp ce rulează pot schimba informații despre staţii PECO cu cele mai avantajoase prețuri.

Vezi şi: (foto) Noul dispozitiv EON: Cameră de bord, sistem de navigaţie Waze şi aplicaţia Spotify la un loc

Deja în următoarele câteva săptămâni Waze va putea fi utilizat pe toate maşinile Ford din gama anului 2018, care au un ecran tactil de minim opt inci şi un sistem multimedia SYNC 3 sau o versiune mai modernă.

Aplicaţia Waze va putea fi accesată şi pe alte mașini Ford “mai vechi”, echipate cu SYNC 3, după actualizarea firmware-ului prin conexiune wireless sau prin USB.

Vezi şi: (video) Acum poţi folosi aplicaţia Waze direct pe ecranul sistemului multimedia din maşină

Cmentariile sunt închise